Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het Goud laten stralen

Eenvoudige oefeningen om thuis jullie intimiteit te verdiepen

“The truth will set you free…”

Deze quote heb je misschien wel eens gelezen, en we omarmen die van harte. Waar twee mensen elkaars waarheid kunnen horen, is een plek van puur goud.

Maar we hebben ook gezien -en zelf ervaren!- dat dit weerbarstig en taai kan zijn. We waren daarom zeer verguld toen we er op een gegeven moment ook de tweede zin bij vonden:

“…but first it will piss you off!”

De waarheid is niet altijd makkelijk om te nemen; soms drukt ze precies op je knoppen. Blijf dan nog maar eens rustig. Grote kans dat je dan je welbekende snelweg neemt van verwijt en verwijdering (deze twee gaan trouwens bijna altijd samen).

In Goud nemen we een andere route. Om die thuis levend te houden, hebben we een aantal beoefeningen op een rijtje gezet. Jullie betreden daarin een rijkere wereld, waarin je meer vertrouwen, nabijheid en stroming kunt ervaren.

Kijk samen welke van de oefeningen hieronder je graag wilt doen en plan ze in. Al heb je maar 5 minuten, dan kan er al iets! En soms neem je een hele avond de tijd…

De taal van de liefde

Het is een hele kunst om in het dagelijks leven je aandacht te houden bij het goede in jullie relatie. Dus zit jezelf niet op de kop als je merkt dat het nog niet zo vanzelfsprekend is, maar maak nieuwe paadjes aan. Na verloop van tijd voelen die net zo vanzelfsprekend als de oude paadjes.
 

Oefenen werkt, ook als je maar 10 minuten de tijd hebt. Omdat het dagelijks leven de neiging heeft om nét iets te snel te gaan, raden we jullie aan om zo nu en dan eens een date in te plannen. Hieronder staan onze drie favoriete oefeningen die veel impact hebben op onze verbinding. 

Zou je ons willen helpen? We zouden heel blij zijn met één of twee zinnen over hoe jij Goud hebt ervaren. Wij leren ervan, en – als het mag – plaatsen we jouw tekst (onder je eventueel verzonnen voornaam) op de site, zodat andere potentiële deelnemers zich een beeld kunnen vormen. Mail naar: marije [@] avondvolaandacht.nl. Of zet je review op Google.

Dank, dank! 
Alle goeds,
Marije & Jeroen

1. Spreken in het moment

Samen thuis een inquiry doen

Neem zo nu en dan eens 5 of 10 minuten tijd voor een inquiry. Of, als je weinig tijd hebt, kan zelfs een inquiry van 2 minuten al zo veel meer verbinding veroorzaken! 

Om de beurt spreek je over wat je ervaart in het moment. Niets wat hoeft te worden opgelost. Gewoon luisteren naar jezelf en elkaar. Het is fijn om op de hoogte te zijn van wat er in jou en je partner leeft.

Je kunt ook een inquiry doen aan de hand van een onderwerp. 
Bijvoorbeeld: ‘Hoe ervaar ik ons contact op dit moment?’ Of: ‘waar voel ik me dankbaar voor vandaag?’

 

2. Plan een Vrij Afspraakje in

Een intieme ontmoeting in vrijheid

In een Vrij Afspraakje ontmoet je jezelf en je geliefde een uur lang – in ontspanning.

In een Vrij Afspraakje ben je helemaal VRIJ. Vrij om te doen wat goed voelt voor jou, terwijl je samen bent. Vrij om je over te geven aan… wat er maar door jou heen stroomt. Vrij om te stoppen met wat niet meer prettig is.

We hebben zó goed geleerd om onszelf aan te passen, dat het wel behoorlijk oefenen kan zijn; dat VRIJ zijn. Dus: plan eens een aantal momenten in in jullie beider agenda’s voor een uur lang tijd voor jullie intimiteit.

Laat jezelf wat dieper ademen en kijk eens of je durft te wachten… meestal komt er juist ín die ontspanning  vanzelf een stroom op gang. 

3. Samen dansen

Een ontmoeting zonder woorden

Werd je blij van het dansen? Als je thuis nog eens een dansje wil doen: hieronder vind je de Avond vol Aandacht Dance playlist op Spotify. En yes: dat Maori nummer ‘Tangaroa’ staat er ook in;-) 

Voor sommigen is dansen vanzelfsprekend en heerlijk om te doen. Is dansen lastig voor je, of – zeg maar – niet helemaal je ding? Nou, mijn (Marije’s) ding was het zéker niet. Mij hielp dat losse schudden – wat we in Goud ook veel gedaan hebben – heel erg om gewoon maar in beweging te komen. Een weldaad voor mijn lijf. En mijn mind wordt ook nog eens lekker stil.

In deze episode van de Avond vol Aandacht podcast vertel ik waarom we in Tantra zo veel dansen – en over de weg die ik daarin heb afgelegd. 

We hebben veel tijd besteed aan het vinden & verzamelen van deze mooie muziek. We willen je dan ook vragen om deze lijst alleen voor privé doeleinden te gebruiken.

 

De AvA Dance playlist:

Verder in ‘A Meeting

of two Oceans’

Deze intensieve transformerende training gaat verder waar Goud eindigt. 

In ‘a Meeting of Two Oceans’ duiken jullie diep in de wereld van intimiteit en seksualiteit. In een periode van 4 maanden ontdek je hoe jullie samen bloeien in seksualiteit, en hoe jullie (nog meer) stroming tussen jullie kunnen toelaten. 

Beetje grote stap? Kom naar onze ééndaagse training ‘Crazy Sexy Lazy‘ om je teen in Two Oceans te steken en te kijken of de temperatuur je bevalt.

Andere vervolgtrainingen:

 

Voor gezinnen: Deze zomer geven we opnieuw onze FamilieRetraite, waarin je jezelf en je geliefde opnieuw ontmoet, terwijl jullie kinderen (2-12 jaar) hun eigen avonturen beleven. ‘s Middags vier je vakantie met je gezin, terwijl onze koks een heerlijke maaltijd voor jullie koken. 

Voor vrouwen en mannen: Soms kan je makkelijker ontspannen in het contact met jezelf, onder seksegenoten. Voor vrouwen zijn er daarom de Dakini Dagen met Marije. Mannen kunnen terecht bij Jeroen in een training of het festival van Mannenkracht
De FamilieRetraite '23 | The Place to Be

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.