Het Goud laten stralen

Eenvoudige oefeningen om thuis jullie intimiteit te verdiepen

“The truth will set you free…”

Deze quote heb je misschien wel eens gelezen, en we omarmen die van harte. Waar twee mensen elkaars waarheid kunnen horen, is een plek van puur goud.

Maar we hebben ook gezien -en zelf ervaren!- dat dit weerbarstig en taai kan zijn. We waren daarom zeer verguld toen we er op een gegeven moment ook de tweede zin bij vonden:

“…but first it will piss you off!”

De waarheid is niet altijd makkelijk om te nemen; soms drukt ze precies op je knoppen. Blijf dan nog maar eens rustig. Grote kans dat je dan je welbekende snelweg neemt van verwijten en verwijdering (deze twee gaan trouwens bijna altijd samen).

Ter ondersteuning hebben we een aantal beoefeningen op een rijtje gezet. Jullie betreden daarin een rijkere wereld, waarin je meer vertrouwen, nabijheid en stroming kunt ervaren.

Kijk samen welke van de oefeningen hieronder je graag wilt doen en plan ze in. Al heb je maar 5 minuten, dan kan er al iets! En soms neem je een hele avond de tijd…

De taal van de liefde

Het is een hele kunst om in het dagelijks leven je aandacht te houden bij het goede in jullie relatie. Dus zit jezelf niet op de kop als je merkt dat het nog niet zo vanzelfsprekend is, maar maak nieuwe paadjes aan. Na verloop van tijd voelen die net zo vanzelfsprekend als de oude paadjes.
 

Oefenen werkt, ook als je maar 10 minuten de tijd hebt. Omdat het dagelijks leven de neiging heeft om nét iets te snel te gaan, raden we jullie aan om zo nu en dan eens een date in te plannen.

Hieronder staan onze drie favoriete oefeningen die veel  impact hebben op onze verbinding. We hopen dat ze jullie ook helpen om jullie Goud nog vaker te ervaren.

Zou je ons willen helpen? We zouden heel blij zijn met één of twee zinnen over hoe jij Goud hebt ervaren. Wij leren ervan, en – als het mag – plaatsen we jouw tekst (onder je eventueel verzonnen voornaam) op de site, zodat andere potentiële deelnemers zich een beeld kunnen vormen. 

Dank, dank! 
Alle goeds,
Marije & Jeroen

1. Spreken in het moment

Samen thuis een inquiry doen

Neem 5 of 10 minuten tijd voor een inquiry. Om de beurt spreek je over wat je ervaart in het moment. Niets wat hoeft te worden opgelost. Gewoon luisteren naar jezelf en elkaar. Het is zo fijn om op de hoogte te zijn van wat er in jou en je partner leeft.

Je kunt ook een inquiry doen aan de hand van een onderwerp, zoals we in Goud deden. 
Bijvoorbeeld: ‘Hoe ervaar ik op dit moment mijn sensualiteit / kracht / aanwezigheid / liefde / …?’

Hier vind je de spelregels van een inquiry.

2. Plan een Vrij Afspraakje in

Een intieme ontmoeting in vrijheid

In een Vrij Afspraakje ontmoet je jezelf en je geliefde een uur lang – in ontspanning.

In een Vrij Afspraakje ben je helemaal VRIJ. Vrij om te doen wat goed voelt voor jou, terwijl je samen bent. Vrij om je over te geven aan… wat er maar door jou heen stroomt. Vrij om te stoppen met wat niet meer prettig is.

We hebben zó goed geleerd om onszelf aan te passen, dat het wel behoorlijk oefenen kan zijn; dat VRIJ zijn. Dus: plan eens een aantal momenten in in jullie beider agenda’s voor een uur lang tijd voor jullie intimiteit.

Laat jezelf wat dieper ademen en kijk eens of je durft te wachten… meestal komt er juist ín die ontspanning  vanzelf een stroom op gang. 

3. Samen dansen

Een ontmoeting zonder woorden

Werd je blij van het dansen? Als je thuis nog eens een dansje wil doen: hieronder vind je de Avond vol Aandacht Dance playlist op Spotify. En yes: ‘Tangaroa’ staat er in;-)

Voor sommigen is dansen vanzelfsprekend en heerlijk om te doen. Is dansen lastig voor je, of – zeg maar – niet helemaal je ding? Nou, mijn (Marije’s) ding was het zéker niet. Mij hielp dat losse schudden – wat we in Goud ook veel gedaan hebben – heel erg om gewoon maar in beweging te komen. Een weldaad voor mijn lijf, en mijn mind wordt lekker stil.

In deze episode van de Avond vol Aandacht podcast vertel ik waarom we in Tantra zo veel dansen – en over de weg die ik daarin heb afgelegd. 

De AvA Dance playlist:

Verder in ‘A Meeting

of two Oceans’

Als jullie in ‘Goud’ genoten hebben van de nabijheid, het samen ontdekken en meer willen: we bieden een rijke retraite aan die verder gaat waar Goud eindigt. In ‘a Meeting of Two Oceans’ duiken we dieper in de wereld van intimiteit en seksualiteit. In een periode van 4 maanden leer je over je eigen seksualiteit en hoe jullie daarin samen (nog meer) kunnen stromen.

Andere mogelijkheden:

 

Voor gezinnen: Deze zomer geven we opnieuw onze FamilieRetraite, waarin je jezelf en je geliefde opnieuw ontmoet, terwijl jullie kinderen (2-12 jaar) hun eigen avonturen beleven. ‘s Middags vier je vakantie met je gezin, terwijl de koks een heerlijke maaltijd koken. 

Voor vrouwen en mannen: Soms kan je makkelijker ontspannen in het contact met jezelf, onder seksegenoten. Voor vrouwen zijn er daarom de Dakini Dagen met Marije. Mannen kunnen terecht bij Jeroen in een training of het festival van Mannenkracht
De FamilieRetraite '22, op Centre Lothlorien, Frankrijk

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.