A Meeting of Two Oceans

Samen bloeien in seks

Seks. Er zijn maar weinig gebieden in ons leven waar we zulke intense ervaringen opdoen. Het kan een plek van passie en verbinding zijn, waarin je de pannen van het dak vrijt en je totale vrijheid ervaart. Maar het kan ook een schrale, pijnlijke plek zijn waar je je gewond doorheen sleept, schaamtevol over alle verwarring en verdriet dat je met je meeneemt.

Er zijn ook maar weinig gebieden waar we zulke torenhoge verwachtingen van hebben. In veel mensen leeft de wens en het beeld dat seks altijd fantastisch moet zijn, en dat er iets mis met je is als dat niet zo is. Maar dat is helemaal niet de realiteit van veel stellen.

Vaak begint een relatie vurig en vol passie. In de fase van verliefdheid kun je maar geen genoeg van elkaar krijgen. Elke gedachte aan de ander windt je op.

Maar na verloop van tijd, als jullie intieme partners worden, lijkt het vuur af te zwakken en stroomt de seks niet meer vanzelf. Daar horen we veel stellen over.

In Mo2O navigeren jullie naar een volwassen seksualiteit: waarin je ontspant én aanwezig blijft.

Als jullie seksuele ontmoeting verandert

Twijfel sluipt naar binnen. Want seks moet fantastisch zijn. Als dat niet zo is, gaan onze hersenen aan de slag: ‘Er is vast iets mis met mij/hem/haar/hen/ons.’ Dat is een logische, maar ook jonge manier van omgaan met een situatie. Als kind betrek je namelijk alles op jezelf. Maar vanuit de natuur is het heel (bio)logisch dat het vurige afneemt. De passie heeft haar werk gedaan: jullie zijn bij elkaar!

Dat er iets mis met jou of je partner zou zijn, is ook een pijnlijke conclusie. Als je ‘m voor waar neemt, ga je waarschijnlijk op zoek naar een oplossing. Iets fixen, en dan wordt de seks weer fantastisch. We halen toeters en bellen van stal om meer spanning en sensaties te creëren. We gaan hard aan het werk om er iets van te maken. Zou er een andere manier zijn om om elkaar te ontmoeten in jullie seksualiteit?

Dat de eerste spanning afzwakt, betekent niet dat het vuur is opgebrand. Het geeft juist aan dat jullie aan de poort van een volgende fase staan. De fase waarin jullie nog veel voller en dieper kunnen verbinden. Daar is nieuwe kennis en perspectief voor nodig.

Wat gebeurt er als twee mensen zich helemaal geven; aan zichzelf en aan elkaar? Zo worden zij als twee oceanen die elkaar ontmoeten: vol, levendig, oneindig diep en mysterieus.

Hoe het zou moeten zijn & hoe het is

Marije: ‘Ik ging in al mijn liefdesrelaties na verloop van tijd aan boodschappenlijstjes denken als we gingen vrijen. Seks was meer iets waar ik over nadacht, waarbij ik mezelf van buitenaf bekeek, dan dat ik het echt voelen van binnenuit. Het was niet werkelijk ‘vrije’ tijd: tijd voor mijzelf, waarin ik niets hoef. Ik was vooral hard aan het werk om Jeroen te plezieren – of om me juist voor hem af te sluiten.’

Dit kwam door een gebrek aan kennis.

We vinden dat we allemaal volleerde minnaars en minnaressen zouden moeten zijn. Maar: hoe dan? We leren er toch maar verdomd weinig over. Wat we leren is via onze ouders (die seks meestal ver bij ons weghielden, omdat ze er zelf ook niet zo in thuis waren), seksuele voorlichting op school (praktisch en gericht op de medische ‘gevaren’ als zwangerschap en soa’s) en porno (doelgericht op het mannelijke orgasme en altijd volgens een vast stramien). Dus waar moet je het vandaan halen?

Zo veel te leren…

Gelukkig komt er de laatste tijd veel verandering in, en worden we opener over seks. Met Avond Vol Aandacht dragen we graag bij aan die verandering. Want hoe onze seksualiteit stokt of stroomt; dat heeft een een gigantisch effect op de rest van ons leven. De hele wereld ziet er mooier, warmer en vriendelijker uit als je weet hoe je kunt ontspannen in de armen van je partner.

In onze intensieve training ‘A Meeting of Two Oceans’ (maart – juli 2024) rusten we jullie uit met alles wat wij sinds 2007 geleerd hebben in Tantra, psychologie en relationeel werk. Zo kunnen we jullie een hoogwaardige mix aanreiken van aandacht voor de prachtige, juicy, aantrekkelijke aspecten van seks – en de mogelijke belemmeringen die er zijn om echt te vertrouwen en je over te kunnen geven.

Als jullie oceanen stromen, kunnen zij elkaar ontmoeten.
En waar dat gebeurt, is altijd leven.

De koninklijke vallei van genot

De goddelijke seksuele belofte van tantra

Tantra biedt een begeerlijk vergezicht: de Koninklijke Vallei van Genot.

Waar Vrouw en Man samenwonen in het Paleis van Extase. Waar het volle leven stroomt.

Door haar, de eeuwige brenger van nieuw leven.

Door hem, steeds opnieuw de initiator, de doordringende kracht.

Door hen, de versmelting van alleen en samen. 

Hij, de veilige, liefdevolle minnaar die haar ontspannen opent. Die alles loslaat om bij haar aanwezig te zijn. Die hun beiden uitnodigt om niets meer te doen, te hoeven of voor elkaar te krijgen. Zijn oriëntatie is haar ontspanning, waarin zij kan oplossen. Dan kan de diepte van haar stroom zich openen, waarin zij hem meeneemt naar waar zijn jeugdige verlangen zo uitgaat.

Zij opent met tijd, aandacht, ruimte – en de totale permissie dat de Godin vandaag in slaap zal vallen; er geen Stroom wakker gaat worden. Voor de Lege Minnaar is elk van haar vormen diep bevredigend. Hij heeft alle tijd. Hier en nu, de vervulling. Dit is de Goddelijke Belofte van Seks die Tantra ons geeft.

Deze Belofte komt tot leven tussen twee Geliefden die bereid zijn zichzelf achter te laten bij de Poort. Die bereid zijn zich in plaats van aan hun eigen agenda, totaal te wijden aan de relatie. Die bereid zijn hun hart, hoofd en handen helemaal leeg te maken. Dan kunnen ze gevuld raken door Het Grote Mysterie.

Voor wie is deze training?

Voor stellen met ervaring in tantra, die:
 • weer het plezier van de eerste jaren van verliefdheid zoeken
 • seks niet langer als performance willen zien, maar als vrije tijd
 • hun boodschappenlijstjes opzij willen leggen tijdens het vrijen
 • een volgende stap willen zetten in hun intieme relatie
 • van elkaar genieten en dat nog veel meer willen
 • nieuwe paden van goedheid en genot willen creëren in hun relatie
 • willen leren hoe je prettig intiem kunt zijn, terwijl je jezelf kunt zijn
 • (weer) willen spelen, leren, groeien en -heel belangrijk in seks- aanklooien
 • van elkaar, zichzelf en intimiteit en seksualiteit willen genieten


Deze training is het vervolg op onze tweedaagse relatie training ‘Goud’. Je bent van harte welkom als je deze training hebt gevolgd, of binnen een andere – verwante – school ervaring hebt opgedaan met Tantra. Twijfel je of jullie voldoende ervaring hebben? Neem dan contact met ons op.

NB: Dit programma is niet de plek om diep seksueel trauma te verwerken. Daarvoor verwijzen we je graag naar een goede therapeut.

Wat leer je tijdens deze training?

Wat het betekent om een volgende stap te zetten in je oneindige groei in seksualiteit: vanuit de eerste verliefde seks – dóór de windstilte die kan ontstaan als maatjes/zorgunit/broer&zus – naar minnaars voor het leven. We houden ons bezig met hoe jullie:

Vertrouwen kunnen creëren, zodat overgave kan plaatsvinden.

Door onderscheid te maken tussen geven en ontvangen een extatische stroom opwekken

Aanwezig blijven, ook als het spannend of intens wordt.

Je energie kunt laten stromen in ontspanning.

Zorgen voor je eigen seksuele behoeftes, verlangens en fantasieën.

Met je energie kunt zijn, ook als je geliefde niet beschikbaar is voor seks.

Je eventuele weerstand een liefdevolle plek kunt geven in seks.

Kunnen blijven kiezen voor jullie ontmoeting – door seks en proceswerk uit elkaar te halen.

De Vier Gouden Sleutels kunnen inzetten: Aanwezigheid, Ontspanning, Vertrouwen & Betrokkenheid.

Jullie volgende stap in seks

Seks is een leven lang leren. Je bent al lang niet meer dezelfde als toen jullie elkaar ontmoetten, of dat nou drie of dertig jaar geleden is. Ook in seks kun je (op)groeien, ‘volwassen’ worden. Niet als moreel oordeel, maar als verwijzing naar een nieuwe transformatie in jullie relatie.

Waar twee mensen zich steeds vertrouwder en veiliger met elkaar voelen, durven ze steeds meer hun eigen kleur aan te nemen. Vaak als er een verschil voelbaar wordt in het contact met onze geliefde, gaan we ofwel hard aan het werk om dat verschil te overbruggen – of we trekken ons terug. In beide gevallen ontstaat er spanning, waardoor de seksuele stroom stokt, en je je er niet meer aan over kan geven.

Volwassen seksualiteit is een volgende stap in jullie gezamenlijke groei: aanwezig, betrokken, nieuwsgierig naar wat de ontmoeting je gaat brengen.

‘Staan jullie er voor open dat seks op een nieuwe manier bevredigend wordt?’

Alle data voor de editie van 2024:

De editie van 2023 is volgeboekt, maar je kunt je nu aanmelden voor Mo2O ’24.

A Meeting of Two Oceans strekt zich uit over een aantal maanden. We komen twee keer een lang weekend bij elkaar, op een prachtige locatie in de Achterhoek. Tussendoor zijn er drie vrijdagen in Amsterdam. Ook houden we contact door middel van drie digitale sessies. En je krijgt -prettig!- huiswerk mee.

Hierbij alle data op een rijtje, check ze goed voor je je aanmeldt:

 • vr 15- zo 17 maart – ‘Intimiteit, Liefde & Seks’
  LIVE WEEKEND / Vr 20:00 – zo 16:00 uur @Centrum Athanor, Lochem
 • wo 27 maart – Zoom IMeeting of 2 Oceans’
  Online, 20:00 – 21:30 uur
 • vr 5 april – ‘Jij als Minnares’
  LIVE DAG / Amsterdam-Noord, 10:00-17:00 uur / ALLEEN VROUWEN
 • vr 19 april – ‘Jij als Minnaar’
  LIVE DAG  / Amsterdam-Noord, 10:00-17:00 uur / ALLEEN MANNEN
 • wo 8 mei – Zoom II ‘Meeting of 2 Oceans’
  Online, 20:00 – 21:30 uur
 • vr 24 mei – VRIJDag
  LIVE DAG / Amsterdam-Noord, 10:00-17:00 uur
 • do 5 juniZoom III ‘Meeting of 2 Oceans’
  Online, 20:00 – 21:30 uur
 • vr 14 juni – VRIJDag
  LIVE DAG / Amsterdam-Noord, 10:00 – 17:00 uur
 • vr 12 –  zo 14 juli ‘Sex = Life, Life = Sex’
  LIVE WEEKEND / Vr 20:00 –  zon 16:00 uur @Centrum Athanor, Lochem

Toelichting per onderdeel

LIVE Weekend 1 ‘Seks, Liefde, Intimiteit’
We rusten je in dit openingsweekend uit met kennis, nieuwe perspectieven en gereedschap. Zo kunnen jullie goed uitgerust kunnen beginnen aan de avontuurlijke reis die jullie samen gaan ondernemen: een onderzoek in seksualiteit en intimiteit. Dit weekend is volledig verzorgd; jullie overnachten op een fijne 2p kamer met eigen badkamer op een prachtige plek in de Achterhoek. Vrijdagavond 20:00 uur – Zondagmiddag 16:00 uur.

3 x VRIJdagen in Amsterdam
De VRIJdag! Wat een goede dag om te besteden aan jezelf vrij laten zijn. Vrij, terwijl je ook verbonden bent. De eerste vrijdag komen de mannen en de vrouwen apart samen. De twee VRIJdagen daarna ga je veel samen met je partner op onderzoek uit in aanraking. Hoe kun je daarin alsmaar dieper ontspannen…. terwijl je ook aanwezig blijft? Deze dagen duren van 10 -17 uur, inclusief heerlijke vegetarische lunch, in Amsterdam.

3 x Online Q&A Avonden
Bijeenkomsten van anderhalf uur waarin we samen mediteren, een oefening doen en met elkaar inchecken. Er is ruimte om delen over waar je tegen aanloopt en waar je van geniet samen. Wij nodigen jullie uit om dieper te kijken naar alles wat er in je wordt aangeraakt terwijl jullie je zo wijden aan jullie intieme leven. Van 20:00-21:30 uur.

Huiswerk
Tussendoor vragen we jullie om iedere week een Vrij Afspraakje in te plannen van 1 tot 1,5 uur. We geven jullie in het eerste weekend allerlei tools waarmee deze vrij afspraakjes tot leven komen op een nieuwe manier. Zo wordt dit tijd voor jou om op te laden, tot rust te komen, diepe ontspanning te ervaren. Kortom: samen te helen.

1 Privé-sessie
In dit traject spreken we ook een keer een sessie met jullie samen af, zodat jullie heel specifiek jullie inzichten, worstelingen en triomfen kunnen delen onder begeleiding van een van ons. We ondersteunen jullie om als stel te groeien. Dat betekent dat jullie de fijne momenten voller koesteren, en de lastige momenten leren nemen als groeiplekken. Zodat plezier, verdriet, pijn en genot echt onderdeel mogen zijn van jullie relatie, en je eenvoudig kunt zijn wie je bent. Zo ben je verbonden én vrij. 90 minuten, live in Amsterdam of via Zoom.

LIVE Weekend 2: ‘Seks = Leven, Leven = Seks’
Van vrijdagavond 20:00 uur tot zondagmiddag 16:00 uur wijden we ons aan een spannende mogelijkheid in seks; namelijk dat je zomaar eens zou kunnen krijgen waar je om vraagt… Ook sluiten we op feestelijke wijze deze inwijding af. Net als het eerste weekend verblijven we in Centrum Athanor in Lochem, inclusief maaltijden en 2 overnachtingen op een fijne twee persoonskamer.

Praktische informatie editie 2024

Tot 15-06-2023 is de Early Bird prijs €4.990,- per stel, incl btw.

Daarna is de prijs €5.500 per stel, incl btw.

Voor deze prijs ontvang je intensieve begeleiding in Tantra van Marije Oostindie & Jeroen Biegstraaten – en is inclusief alle bovengenoemde overnachtingen en maaltijden.

Er kunnen max. 9 stellen deelnemen. Jullie verzekeren je van een plek door een aanbetaling te doen van €499,-. Na jullie aanmelding ontvangen jullie van ons een uitgebreide vragenlijst over jullie seksuele relatie. Het zou kunnen zijn dat we naar aanleiding van jullie antwoorden contact opnemen om te kijken of deze training werkelijk past.

Daarna kan je kiezen: je betaalt het restbedrag ofwel in één keer, of in drie termijnen (voor aanvang van de training).

Bij inschrijving ga je akkoord met de annuleringsvoorwaarden

Wat deelnemers zeggen

4.7/5

Podcast: beluister ons gesprek over seks.

Veelgestelde vragen

Om mee te kunnen doen aan ‘A Meeting of Two Oceans’ heb je ervaring met Tantra nodig.

Tantra legt in potentie diepe lagen in jezelf bloot, en seks is ook nog eens een heel persoonlijk onderwerp. Je kunt tijdens deze training diep geraakt worden op allerlei plekken: in je grootste genot, maar ook in je diepste pijn. Het is belangrijk dat je enigszins bekend bent met deze lagen in jezelf en jezelf daarin kunt dragen, of je voldoende veilig voelt om je door ons te laten begeleiden.

Graag maken we eerst kennis met jullie in een privé sessie en daarna in onze relatietraining Goud. In deze training maken we een goed begin met het voller laten stromen van de seksuele energie, binnen een veilige setting waarin je kleren gewoon aanblijven.

Zo weten we wederzijds een beetje wat we van elkaar kunnen verwachten. Als je vermoed op andere plekken vergelijkbare ervaring op te hebben gedaan, kan je altijd contact met ons opnemen.

Iedereen doet onze programma’s in een tempo dat comfortabel voelt bij het lichaam dat je nu hebt. We hebben allerlei fijne materialen om het je gemakkelijk te maken, zodat je lijf kan ontspannen. 

Dat zien we als een van de dingen die kunnen gebeuren in een relatie. Sterker nog, het is een van de dingen die zál gebeuren als je relatie langer duurt. Je zou dan makkelijk kunnen gaan denken dat er iets misgaat. Of dat je toch bij de verkeerde bent.

Maar dat is maar de vraag. In ieder geval creëert afstand altijd onbegrip, misverstanden, geloof in je eigen projecties op de ander. Voor je het weet, maak je van de ander ook echt de bron van al je ongeluk.

In Mo2O zoek je elkaar juist weer op. Als je weer echt gaat zien wie de ander allemaal nog meer is, opent er een nieuwe ruimte tussen jullie. Ruimte waarin weer liefde kan kan gaan stromen.

(En mocht het moment gekomen zijn dat jullie elkaar liever los zouden laten, dan raden we aan dat in liefde te doen.)

Wat een cadeau!

Dit is echter een heel intensief traject. Check daarom vooraf met je geliefde of het iets voor hem/haar/hen is.

Ruim van tevoren sturen we jullie een aantal vragen over jullie (seksuele) relatie, en we ontvangen graag jullie beider antwoorden. Dat zal dan het moment zijn waarop de verrassing in ieder geval gedeeld wordt. 

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan hier.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.