Zoek
Sluit dit zoekvak.

A Meeting of Two Oceans

Samen bloeien in seks

Seks. Er zijn maar weinig gebieden in ons leven waar we zulke intense ervaringen opdoen. Het kan een plek van passie en verbinding zijn, waarin je de pannen van het dak vrijt en totale vrijheid ervaart. Maar het kan ook een schrale, pijnlijke of schaamtevolle plek zijn. 

Er zijn ook maar weinig gebieden waar we zulke torenhoge verwachtingen van hebben. In veel mensen leeft het beeld dat seks altijd fantastisch moet zijn, en dat er iets mis met jou of jullie relatie is als dat niet zo is. Maar hoe dan? In onze maatschappij die seks negeert, benadrukt én beschaamt, leren we niets wezenlijks over seksualiteit.

Vaak begint een relatie vurig en vol passie. In de fase van verliefdheid kun je maar geen genoeg van elkaar krijgen. Maar na verloop van tijd, als jullie intieme partners worden, zwakt het vuur af en stroomt seks niet meer vanzelf. Daar horen we veel stellen over.

In Mo2O navigeren jullie naar een volwassen seksualiteit: waarin je ontspant én aanwezig blijft. Jullie bewegen vanuit de eerste verliefde seks – dóór de windstilte die kan ontstaan als maatjes/zorgunit/broer&zus – naar minnaars voor het leven. 

Interesse? Kom naar onze eendaagse training Crazy Sexy Lazy om de sfeer te proeven en kennis te maken met ons.

Als jullie seksuele ontmoeting verandert

We voelen allemaal diep van binnen dat seks ons iets kan geven, wat we niet kunnen krijgen als we – ik noem maar iets: de afwas doen, sporten of een boek lezen. Als we onszelf overgeven aan seks, dan kunnen we ons laten meevoeren naar een plek van grote diepte en mysterie. Daar ervaren we een diepe verbinding en intimiteit; met onszelf, onze geliefde en het leven zelf.

Deze magische mogelijkheid is helaas niet de realiteit voor veel stellen. 

Seks moet fantastisch zijn. Vanzelf. Als dat niet zo is, gaan onze hersenen aan de slag: ‘Er is vast iets mis met mij/hem/haar/hen/ons.’ Dat is een logische, maar ook jonge manier van omgaan met een situatie. Als kind betrek je namelijk alles op jezelf. Maar vanuit de natuur is het heel (bio)logisch dat het vurige afneemt. De passie heeft haar werk gedaan: jullie zijn bij elkaar!

Dat er iets mis met jou of je partner zou zijn, is ook een pijnlijke conclusie. Als je ‘m voor waar neemt, ga je misschien op zoek naar een oplossing. Je haalt toeters en bellen van stal om meer spanning en sensaties te creëren. Of je doet alsof het allemaal toch niet zo belangrijk is, en laat seks in stilte verdwijnen. 

Wij denken dat er heel veel te leren is om jullie seksuele ontmoeting te verrijken. Want als de eerste spanning afzwakt, betekent dat niet dat het vuur is opgebrand. Het geeft juist aan dat jullie aan de poort van een volgende fase staan. Een fase waarin jullie nog veel voller en dieper kunnen verbinden. 

Daar is nieuwe kennis voor nodig. Wat gebeurt er als twee mensen zich helemaal geven; aan zichzelf en aan elkaar? Zo worden zij als twee oceanen die elkaar ontmoeten: vol van leven, oneindig diep en mysterieus.

Hoe het zou moeten zijn & hoe het is

Marije: ‘Ik ging in al mijn liefdesrelaties na verloop van tijd aan boodschappenlijstjes denken als we gingen vrijen. Seks was meer iets waar ik over nadacht, waarbij ik mezelf van buitenaf bekeek, dan dat ik het echt voelen van binnenuit. Het was niet werkelijk ‘vrije’ tijd: tijd voor mijzelf, waarin ik niets hoef. Ik was vooral hard aan het werk om Jeroen te plezieren – of om me juist voor hem af te sluiten.’

Dit kwam door een gebrek aan kennis.

We vinden dat we allemaal volleerde minnaars en minnaressen zouden moeten zijn. Maar: hoe dan? We leren er toch maar verdomd weinig over. Wat we leren is via onze ouders (die seks meestal ver bij ons weghielden, omdat ze er zelf ook niet zo in thuis waren), seksuele voorlichting op school (praktisch en gericht op de medische ‘gevaren’ als zwangerschap en soa’s) en porno (doelgericht op het mannelijke orgasme en altijd volgens een vast stramien). Dus waar moet je het vandaan halen?

Zo veel te leren…

Gelukkig komt er de laatste tijd veel verandering in, en worden we opener over seks. Met Avond Vol Aandacht dragen we graag bij aan die verandering. Want hoe onze seksualiteit stokt of stroomt; dat heeft een een gigantisch effect op de rest van ons leven. De hele wereld ziet er mooier, warmer en vriendelijker uit als je weet hoe je kunt ontspannen in de armen van je partner.

In seks kan je een leven lang leren. Je bent al lang niet meer dezelfde als toen jullie elkaar ontmoetten, of dat nou drie of dertig jaar geleden is. Ook in seks kun je (op)groeien, ‘volwassen’ worden. Niet als moreel oordeel, maar als verwijzing naar een nieuwe transformatie in jullie relatie.

In onze intensieve training ‘A Meeting of Two Oceans’ (februari – juli 2025) rusten we jullie uit met alles wat wij sinds 2007 geleerd hebben in Tantra, psychologie en relationeel werk. Zo kunnen we jullie een hoogwaardige mix aanreiken van aandacht voor de prachtige, juicy, aantrekkelijke aspecten van seks – en de mogelijke belemmeringen die er zijn om echt te vertrouwen en je over te kunnen geven.

Als jullie oceanen stromen, kunnen zij elkaar ontmoeten.
En waar dat gebeurt, is altijd leven.

De koninklijke vallei van genot

De goddelijke seksuele belofte van Tantra

Tantra biedt een begeerlijk vergezicht: de Koninklijke Vallei van Genot.

Waar Vrouw en Man samenwonen in het Paleis van Extase. Waar het volle leven stroomt.

Door haar, de eeuwige brenger van nieuw leven.

Door hem, steeds opnieuw de initiator, de doordringende kracht.

Door hen, de versmelting van alleen en samen. 

Hij, de veilige, liefdevolle minnaar die haar ontspannen opent. Die alles loslaat om bij haar aanwezig te zijn. Die hun beiden uitnodigt om niets meer te doen, te hoeven of voor elkaar te krijgen. Zijn oriëntatie is haar ontspanning, waarin zij kan oplossen. Dan kan de diepte van haar stroom zich openen, waarin zij hem meeneemt naar waar zijn jeugdige verlangen zo uitgaat.

Zij opent met tijd, aandacht, ruimte – en de totale permissie dat de Godin vandaag in slaap zal vallen; er geen Stroom wakker gaat worden. Voor de Lege Minnaar is elk van haar vormen diep bevredigend. Hij heeft alle tijd. Hier en nu, de vervulling. Dit is de Goddelijke Belofte van Seks die Tantra ons geeft.

Deze Belofte komt tot leven tussen twee Geliefden die bereid zijn zichzelf achter te laten bij de Poort. Die bereid zijn zich in plaats van aan hun eigen agenda, totaal te wijden aan de relatie. Die bereid zijn hun hart, hoofd en handen helemaal leeg te maken. Dan kunnen ze gevuld raken door Het Grote Mysterie.

Voor wie is deze training?

Voor stellen die:
 • weer het plezier van de eerste jaren van verliefdheid zoeken
 • seks niet langer als performance willen zien, maar als vrije tijd
 • hun boodschappenlijstjes opzij willen leggen tijdens het vrijen
 • een volgende stap willen zetten in hun intieme relatie
 • van elkaar genieten en dat nog veel meer willen
 • nieuwe paden van goedheid en genot willen creëren in hun relatie
 • willen leren hoe je prettig intiem kunt zijn, terwijl je jezelf kunt zijn
 • (weer) willen spelen, leren, groeien en -heel belangrijk in seks- aanklooien
 • van elkaar, zichzelf en intimiteit en seksualiteit willen genieten

 

Om mee te doen aan ‘A Meeting of Two Oceans’ is het behulpzaam als je enige ervaring hebt met Tantra, zodat je weet waar je ‘ja’ tegen zegt. Bijvoorbeeld doordat je een privé sessie bij ons hebt gedaan, of deel hebt genomen aan Crazy Sexy Lazy, Goud of de FamilieRetraiteAls je dat niet hebt, maar wel wat ervaring met bewustzijnswerk, lichaamswerk of meditatie, dan kijken we samen of dit programma voor jullie past. Vragen? Neem contact met ons op.

Wat leer je tijdens deze training?

Mo2O is een traject vol diepe Tantrische kennis en processen, die we ook vertalen in praktische inzichten en beoefeningen voor thuis.

Jullie zetten een volgende stap in jullie oneindige groei in seksualiteit. Vanuit de eerste verliefde seks – dóór de windstilte die kan ontstaan als maatjes/zorgunit/broer&zus – naar minnaars voor het leven. 

We houden ons bezig met hoe jullie:

 • Vertrouwen kunnen creëren, zodat jullie je aan elkaar kunnen overgeven
 • Een extatische stroom opwekken, door onderscheid te maken tussen geven en ontvangen
 • Je energie kunt laten stromen in ontspanning
 • Aanwezig blijven, ook als het spannend of intens wordt
 • Wat het betekent voor jullie seksleven dat je een man of een vrouw bent
 • Zorgen voor je eigen seksuele behoeftes, verlangens en fantasieën
 • Met je energie kunt zijn, ook als je geliefde niet beschikbaar is voor seks
 • Je eventuele weerstand een liefdevolle plek kunt geven in seks
 • Kunnen blijven kiezen voor jullie ontmoeting – door seks en proceswerk uit elkaar te halen

Jullie verschillen omarmen

Vaak als er een verschil voelbaar wordt in het contact met onze geliefde,
gaan we ofwel hard aan het werk om dat verschil te overbruggen – of we trekken ons terug.
In beide gevallen ontstaat er spanning, waardoor de seksuele stroom stokt, en je je er niet meer aan over kan geven.

Wij nemen jullie mee naar een nieuwe mogelijkheid:
waarin twee mensen, die zich steeds vertrouwder en veiliger met elkaar voelen,
steeds meer hun eigen kleur durven aan te nemen. 
Hoe voller jullie je eigen, unieke waarheid inbrengt, hoe voller jullie verbinding.

Volwassen seksualiteit is een volgende stap in jullie gezamenlijke groei:
aanwezig, betrokken, nieuwsgierig naar wat deze ontmoeting je gaat brengen.

Staan jullie er voor open dat seks op een nieuwe manier bevredigend wordt?

Alle data voor de editie van 2025:

A Meeting of Two Oceans strekt zich uit over een aantal maanden. We komen twee keer een lang weekend bij elkaar, op een prachtige locatie in de Achterhoek. Tussendoor zijn er drie vrijdagen in Amsterdam. Ook houden we contact door middel van drie digitale sessies. En je krijgt -prettig!- huiswerk mee.

Hierbij alle data op een rijtje, check ze goed voor je je aanmeldt:

 • vr 28 februari – zo 2 maart / ‘Intimiteit, Liefde & Seks’
  Live weekend / vr 20:00 – zo 16:00 / The Place to Be, Zelhem
 • VRIJdag 21 maart / ‘Jij, de Minnares’ & ‘Jij, de Minnaar’
  Live dag / 10:00-17:00 / Amsterdam / vrouwen & mannen apart 
 • do 3 april / ‘Vrede in je seks’
  Online sessie / 20:00 – 21:30 / lekker thuis samen op de bank
 • VRIJdag 18 april / ‘Het feest van Fantasie’
  Live dag  / 10:00-17:00 / Amsterdam / alle stellen
 • do 15 mei / ‘Aan & uit in Seks’
  Online sessie / 20:00 – 21:30 / lekker thuis samen op de bank
 • VRIJdag 13 juni / ‘Prikkelende polariteit’
  Live dag / 10:00-17:00 / Amsterdam of Almere / alle stellen
 • do 19 juni / ‘Vruchtbare verschillen in Seks’
  Online / 20:00 – 21:30 / lekker thuis samen op de bank
 • vr 11 –  zo 13 juli / ‘Seks = Leven, Leven = Seks’
  Live weekend / vr 20:00 –  zo 16:00 / The Place to Be, Zelhem
 
Eerst kennismaken met ons en de sfeer van aMo2O? Kom dan naar Crazy Sexy Lazy; onze eendaagse training waarin je alvast een begin maakt met deze reis

Toelichting per onderdeel

LIVE Weekend 1 ‘Seks, Liefde, Intimiteit’
We rusten je in dit openingsweekend uit met kennis, nieuwe perspectieven en gereedschap. Zo kunnen jullie goed uitgerust kunnen beginnen aan de avontuurlijke reis die jullie samen gaan ondernemen: een onderzoek in seksualiteit en intimiteit. Dit weekend is volledig verzorgd; jullie overnachten op een fijne 2p kamer met eigen badkamer op een prachtige plek in de Achterhoek. Vrijdagavond 20:00 u– Zondagmiddag 16:00 u.

3 x VRIJdagen in Amsterdam
De VRIJdag! Wat een goede dag om te besteden aan jezelf vrij laten zijn. Vrij, terwijl je ook verbonden bent. De eerste vrijdag komen de mannen en de vrouwen apart samen. De twee VRIJdagen daarna ga je veel samen met je partner op onderzoek uit in aanraking. Hoe kun je daarin alsmaar dieper ontspannen… terwijl je ook aanwezig blijft? Deze dagen duren van 10 -17 uur, inclusief heerlijke vegetarische lunch, in Amsterdam.

3 x Online Avonden
Iedere online avond introduceren we een nieuwe visie uit de wereld van wetenschap, Tantra of therapie, die jullie seks kan verrijken. Van 20:00-21:30 uur. Gewoon thuis, vanaf de bank.

Huiswerk
Tussendoor vragen we jullie om iedere week een Vrij Afspraak in te plannen van 1 tot 1,5 uur. We geven jullie vanaf het eerste weekend allerlei tools mee, waarmee jullie ‘dates’ tot leven komen op een nieuwe manier. Zo wordt dit tijd voor jou om op te laden en diepe ontspanning te ervaren. Kortom: samen te helen.

1 Privé-sessie
In dit traject spreken we ook een keer een sessie met jullie samen af, zodat jullie heel specifiek jullie inzichten, worstelingen en triomfen kunnen delen onder begeleiding van een van ons. We ondersteunen jullie om als stel te groeien. Dat betekent dat jullie de fijne momenten voller koesteren, en de lastige momenten leren nemen als groeiplekken. Zodat plezier, verdriet, pijn en genot echt onderdeel mogen zijn van jullie relatie, en je eenvoudig kunt zijn wie je bent. Zo ben je verbonden én vrij. 90 minuten, live in Amsterdam of via Zoom.

LIVE Weekend 2: ‘Seks = Leven, Leven = Seks’

Van vrijdagavond 20:00 uur tot zondagmiddag 16:00 uur wijden we ons aan een spannende mogelijkheid in seks; namelijk dat je zomaar eens zou kunnen krijgen waar je om vraagt… Net als het eerste weekend verblijven we in The Place to Be, Zelhem, inclusief maaltijden en 2 overnachtingen in een fijne tweepersoonskamer met eigen sanitair.

Praktische informatie editie 2025

De prijs is 5.499 euro per stel, incl btw (21% & 9%). Je meldt je aan door een aanbetaling te doen van 1000 euro. Daarna ontvang je van ons voor het restbedrag een factuur – eventueel op naam van je bedrijf – die je in 1,2 of 3 termijnen kunt voldoen – voor aanvang van de training.

Hiervoor ontvang je:

Twee uitgebreide trainingsweekenden, met een comfortabele eigen 2-persoonskamer met eigen douche en toilet, op een prachtige locatie in de Achterhoek. Alle vegetarische maaltijden, koffie/thee, snacks en fruit zijn inbegrepen.

Drie krachtige vrij-dagen in een mooie, rustgevende meditatieve ruimte in Amsterdam. Inclusief koffie/thee, fruit en een heerlijke vegetarische lunch.

Drie makkelijk toegankelijke, digitale avondsessies met de hele groep; boordevol nieuwe seksuele kennis uit moderne wetenschap én Tantra.

Een persoonlijke sessie met Marije of Jeroen, waarin we 1,5 uur jullie specifieke relatiedynamiek verhelderen, verdiepen en verstevigen.

En: steeds intensieve, persoonlijke begeleiding in Tantra van twee zeer ervaren leraren, die zelf al 20 jaar een stel zijn: Marije Oostindie & Jeroen Biegstraaten. We staan alle trainingsdagen volledig tot jullie beschikking.

Goed om te weten

Dit is een training over seksualiteit. Je krijgt tijdens de weekenden speelse, leerzame, verrassende opdrachten (lees: uitnodiging, niets moet) om je met je partner terug te trekken op je kamer voor seksuele beoefeningen. Ook krijg je ‘huiswerk’, om samen thuis verder te oefenen.

Je beoefent alleen met je eigen partner, en de expliciete seksuele beoefeningen doe je op je eigen kamer. Dus niet met anderen, of in de zaal.

Er is plek voor 10 stellen. Zo is persoonlijke aandacht gegarandeerd.

We geven deze training maar 1x per jaar. We laten telkens onze nieuwste kennis in dit traject stromen.

Na jullie aanmelding ontvangen jullie van ons een uitgebreide vragenlijst over jullie -seksuele- relatie. Dit is al een hele waardevolle oefening, nog voordat de training is gestart.

Dit programma is niet de plek om diep seksueel trauma te verwerken. Daarvoor verwijzen we je graag naar een goede therapeut.

NB: bij inschrijving gaan jullie akkoord met de annuleringsvoorwaarden

Wat deelnemers zeggen

4.7/5

Podcast: '(Hoe) Kan je leren over seks?'

In deze aflevering van de Avond vol Aandacht podcast blikken Jeroen en Marije terug op de eerste editie van ‘a Meeting of Two Oceans’. We vroegen de deelnemers om een voice appje waarin ze vertellen wat aMo2O voor ze heeft gedaan; fragmenten daarvan laten we in deze aflevering ook horen. 

Veelgestelde vragen

Graag maken we kennis met jullie in een privé sessie en daarna in onze relatietraining Goud, onze FamilieRetraite en/of in Crazy, Sexy, Lazy. In deze trainingen maken jullie al een goed begin met het voller laten stromen van de seksuele energie.  

Maar wat je vooral nodig hebt, is een open mind, interesse, nieuwsgierigheid en bereidheid om samen op onderzoek uit te gaan. Om eerlijk te zijn met jezelf en elkaar, je eigen en elkaars grenzen en verlangens te respecteren.
 

Tantra legt in potentie diepe lagen in jezelf bloot, en seks is ook nog eens een heel persoonlijk onderwerp. Je kunt tijdens deze training diep geraakt worden op allerlei plekken: in je grootste genot, maar ook in je diepste pijn. Het is belangrijk dat je enigszins bekend bent met deze lagen in jezelf en jezelf daarin kunt dragen, of je voldoende veilig voelt om je door ons te laten begeleiden.

Dus: om mee te kunnen doen aan ‘A Meeting of Two Oceans’ heb je iets van ervaring nodig. Liefst met Tantra. Maar als je op andere plekken ervaring hebt opgedaan met spiritueel werk in combinatie met lichaamswerk of lichaamsgerichte coaching of therapie, staan we open voor een gesprek. Zo weten we wederzijds een beetje wat we van elkaar kunnen verwachten. Neem contact met ons op voor een intake.

Iedereen doet onze programma’s in een tempo dat comfortabel voelt bij het lichaam dat je nu hebt. We hebben allerlei fijne materialen om het je gemakkelijk te maken, zodat je lijf kan ontspannen.
We zullen je altijd ondersteunen om tijd en ruimte te nemen als je daar behoefte aan hebt. 

Dat zien we als een van de dingen die kunnen gebeuren in een relatie. Sterker nog, het is een van de dingen die zál gebeuren als je relatie langer duurt. Je zou dan makkelijk kunnen gaan denken dat er iets misgaat. Of dat je toch bij de verkeerde bent.

Maar dat is maar de vraag. In ieder geval creëert afstand altijd onbegrip, misverstanden, geloof in je eigen projecties op de ander. Voor je het weet, maak je van de ander ook echt de bron van al je ongeluk.

In Mo2O zoek je elkaar juist weer op. Als je weer echt gaat zien wie de ander allemaal nog meer is, opent er een nieuwe ruimte tussen jullie. Ruimte waarin weer liefde kan kan gaan stromen.

(En mocht het moment gekomen zijn dat jullie elkaar liever los zouden laten, dan raden we aan dat in liefde te doen.)

Wat een cadeau!

Dit is echter een heel intensief traject. Check daarom vooraf met je geliefde of het iets voor hem/haar/hen is.

Ruim van tevoren sturen we jullie een aantal vragen over jullie (seksuele) relatie, en we ontvangen graag jullie beider antwoorden. Dat zal dan het moment zijn waarop de verrassing in ieder geval gedeeld wordt. 

Deze training gaat expliciet over seksualiteit. We zullen allerlei beoefeningen aanbieden waarin jouw seksuele energie voller gaat stromen, en daar wil je misschien expressie aan geven. En dat is helemaal OK. We zijn allemaal gevoelige wezens, en seks is een gevoelig onderwerp. Tot nu toe is het onze ervaring dat de groep heel afgestemd is met elkaar.

Je bepaalt sowieso altijd zelf of je mee wilt doen aan een bepaalde oefening en of je je kleren aan houdt of uit wil doen. Jij staat altijd aan het roer. Je doet alle intieme oefeningen samen met je partner; we zullen je nooit vragen om met anderen te vrijen.

De expliciet seksuele beoefeningen, waar penetratie mogelijk onderdeel van is, als dat past voor jullie – doe je samen op jullie comfortabele kamer. Nogmaals; dit zijn allemaal suggesties: niets moet.

Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt; we spreken je graag.

Als je voelt dat jullie echt toe zijn aan dit programma, maar jullie financiele situatie laat het niet toe, neem dan contact met ons op.

We hebben per editie twee plekken tegen lager tarief beschikbaar.

Mail ons op: info@AvondvolAandacht.nl

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan hier.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.