Search
Close this search box.

GOUD - Tweedaagse retraite om je relatie te laten schitteren

Als je relatie bloeit, bloeit de hele wereld.

Misschien ken je wel dat je aandacht  makkelijk uitgaat naar dat wat je anders wilt. Naar wat er niet goed gaat, naar waar de ander niet in huis heeft wat jij nodig hebt. Maar je zou nooit de shit van een relatie pikken als er niet ook heel veel goedheid zou zijn. In Goud laten jullie de goedheid van jullie liefde (nog) voller stralen.

Misschien ervaren jullie die goedheid tussen jullie volop. In deze tweedaagse Tantra training voor stellen krijg je waardevolle tools om daar nóg meer van te genieten. 

We rusten je uit met nieuwe mogelijkheden en technieken om jullie relatie gloedvol te laten bloeien. 

Over het Programma

DAG 1: Het Delven van het Goud

Deze eerste dag houden we ons bezig met het spreken van de Taal van de Liefde. Je leert nieuwe manieren om samen te spreken, op zo’n manier dat je je dieper verbindt met je eigen ervaring. Dat geeft je de mogelijkheid om meer intimiteit te ervaren met jezelf en je geliefde. Dat geeft een veilige basis van waaruit er meer ruimte komt voor de verbinding en de stroming tussen jullie. Deze dag vieren we de schoonheid en de liefde. 

Jullie krijgen een (optionele) opdracht mee naar huis – of je hotelkamer – om samen te doen ’s avonds.

DAG 2: Het Schitteren van het Goud

Op de tweede dag van dit programma houden we ons bezig met tevoorschijn komen. Samen kijk je wat er gebeurt als je net wat meer kracht en energie toelaat tussen jullie. Verder houden we ons bezig met plezier, spel en ontspanning. Genieten geeft energie en het verbindt enorm. Zonder die brandstof moet je relatie altijd maar veranderen, en die onrust dient je niet.

Deze dag spreken we de Taal van de Liefde zonder al te veel woorden. We kijken hoe we onszelf kunnen uitdrukken in beweging en aanraking – en hoe we onze adem kunnen gebruiken onszelf over geven aan onze vrije stroom…

We sluiten deze retraite ontspannen en verbonden af met een klassieke Tantrische beoefening.

Voor wie is deze retraite?

Deze Tantra training is voor stellen die zin hebben om hun relatie (nog verder) te verdiepen en te verstevigen. Misschien zijn jullie elkaar wat kwijt geraakt door de komst van kinderen, of veeleisende ambitie op je werk. Of misschien zijn jullie fijn dichtbij, en hebben jullie zin om die intimiteit verder te ontginnen. Het komt allemaal aan bod in ‘Goud’.

Voor deze retraite is enige ervaring met lichaamswerk, meditatie en zelfonderzoek een vereiste. Als jullie nooit eerder iets met Tantra deden, dan vragen we jullie om eerst een Avond vol Aandacht (privé introductie tot Tantra) te doen. Dat biedt een goede basis van waaruit we verder werken in Goud.

Als je eraan twijfelt of deze training geschikt voor jullie is, neem dan even contact met ons op.

Waarom in een groep?

Alle oefeningen die we jullie bieden zal je samen doen met je partner. Je zal veel samen uithangen op een klein eilandje, in een zee met andere eilandjes. Daarnaast zullen jullie zeven tot negen andere stellen ontmoeten in allerlei fases van hun leven. 

Waarom zou je dit dan doen in een groep, vraag je jezelf misschien af? Het kan al een best spannend idee zijn om jezelf zo aan je eigen partner te laten zien, laat staan aan onbekende anderen. Maar het kan heel fijn zijn om andere stellen te horen, over hun uitdagingen en manieren om het leven samen te vieren. En zo zullen andere stellen ook van jullie leren. Zo heb je veel meer ‘leraren’ dan alleen wij twee. We hopen dan ook dat je de andere mensen uit de groep zal ervaren als een cadeau; dit horen we vaak terug van de deelnemers aan Goud. Wijzelf hebben nog steeds contact met mensen uit onze allereerste Tantra retraites (vanaf 2007); daar zijn diepe vriendschappen ontstaan die ons leven verrijken.

Om dit proces te ondersteunen is het belangrijk dat het prettig en vertrouwd is. Wij zullen dus nooit druk op je leggen om iets te doen wat je niet werkelijk zelf ook zou willen. Jezelf openen in de groep vraagt om een veilige bedding waarin alles wat er plaatsvindt en wordt gezegd, vertrouwelijk blijft. Opname apparatuur, telefoons en camera’s hebben uiteraard ook geen plek in dit programma. 

Praktisch

Investering
Deze training kost €749,- per koppel. Er is plek voor max 10 stellen. Deze prijs is inclusief koffie & thee, lekkers en twee keer een gezonde vegetarische lunch.*

Data
De komende edities van Goud zijn 28 & 29 juni en op 18 & 19 oktober ’24. Ga naar onze agenda om te zien voor welke editie je je kunt inschrijven. Verschijnt er een niet in de agenda, dan is die vol. Je kan je altijd op de wachtlijst laten plaatsen; mocht er een plek vrijkomen, dan nemen we contact met jullie op.

Tijden
Beide dagen is het programma van 10:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 09:30). Jullie krijgen de eerste dag een opdracht mee naar huis om samen ’s avonds te doen (of op een ander moment, wanneer het binnen jullie mogelijkheden past;-)

Adres
Asterweg 20 G, Amsterdam (het Centrum voor Tantra)

Overnachten in de buurt?
Eerdere deelnemers aan Goud raden je de stijlvolle en speelse hotels Sir Adam Hotel & Bunk Hotel aan. Beiden op loopafstand vanaf onze locatie. Wel een goed idee om op tijd te boeken. 

Voorwaarden
Lees hier de annuleringsvoorwaarden voor deze training.

* Heb je voedselallergieën? Laat het ons weten bij je aanmelding.

Wat deelnemers zeggen

4.7/5

Beluister de Avond vol Aandacht Podcast:

Direct thuis de weldaad van Tantra ervaren?

Download onze gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’, en ervaar hoe je meer intimiteit kunt ervaren. Gewoon thuis, tussen de bedrijven door.

Veelgestelde vragen

Voor Goud is het fijn als je al wat persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan. Daarmee leg je een mooie bodem voor Tantra.

Dit pad legt in potentie diepere lagen bloot. De intense ervaringen die dat met zich mee brengt, wil je kunnen dragen. Die draagkracht kan je ook hebben ontwikkeld op andere plekken. Als je enige ervaring hebt met bewustzijnsontwikkeling in combinatie met lichaamswerk, ben je welkom.

Ben je nieuw in zelfontwikkeling? Dan raden we jullie aan om eerst een privé sessie te boeken. 

In Goud is het na 15+ edities nog niet gebeurd. Maar ja; eens is de eerste keer!

Ik kom zelf in de trainingen die ik volg regelmatig studenten tegen. Dat heeft me er eerlijk gezegd ook een tijd lang van weerhouden om trainingen in Nederland te volgen. 

Het mooie is, dat het tot nu toe nooit een probleem is geweest. Ik maak contact, maar zoek mijn studenten of cliënten niet op in de oefeningen. Ik heb me er tot nu toe nooit onvrij door gevoeld; het bleek juist vaak wel leuk te zijn om hen in die nieuwe context te ontmoeten. Dit is natuurlijk mijn persoonlijke ervaring; jullie ervaren het misschien heel anders, mocht het gebeuren.

Als jullie inderdaad de eersten zouden zijn die in Goud onbedoeld bekenden ontmoeten – cliënten, de buren of collega’s om maar wat te noemen – dan kijken we samen wat ervoor nodig is voor alle betrokkenen om ontspannen deel te kunnen nemen aan de training. In mijn ervaring is contact maken en eventuele spanningen erkennen, vaak voldoende is om er samen creatief over te worden en een goede oplossing te vinden. 
 
In Goud doe je als stel sowieso alle oefeningen op jezelf en met je geliefde. Samen op een eilandje in een zee met andere eilandjes. Als we in de groep samenkomen, bijvoorbeeld om te delen, dan kan je natuurlijk altijd helemaal zelf bepalen wat gepast voor je voelt om te delen en wat niet.
 

Tja, als je relatie langer duurt, zullen er zich ongetwijfeld soms ook lastiger periodes aandienen. Je kan dan makkelijk denken dat er iets misgaat. Of dat je toch bij de verkeerde bent. Maar dat is maar zeer de vraag. Afstand creëert onbegrip en misverstanden. Voor je het weet geloof je jouw projecties op de ander, en maak je van de ander de bron van je ongeluk. 

In Goud zoek je elkaar weer op. Onze ervaring is dat de liefde vaak heel snel weer gaat stromen. En wij zijn er voor jullie als het toch niet vanzelf gaat. Als je weer kunt zien wie de ander allemaal nog méér is, opent dat vaak weer nieuwe ruimte. 

(En mocht het moment gekomen zijn dat jullie elkaar liever los zouden laten, dan raden we aan dat in liefde te doen.)

Iedereen doet Goud met zijn of haar lichaam, in een tempo dat bij je past. Een blessure is geen enkel probleem. We hebben allerlei fijne materialen om het je gemakkelijk te maken, zodat je lijf kan ontspannen. Eventueel pakken jullie er stoelen bij, waar andere stellen misschien op een meditatiekussen zitten. Dat is helemaal oké.

Heel leuk! Check wel even met je geliefde of zoiets iets voor hem/haar/hen is. Als je twijfelt, neem dan even contact met ons op. Voor Goud vragen we dat je tenminste een beetje ervaring hebt met Tantra. Als die er nog niet is, raden we aan om eerst een privé sessie te boeken; ook een mooi cadeau.

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan hier.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.