Alle stappen voor een Vrij Afspraak

Misschien wel het leukste huiswerk ever

Het allerbelangrijkste aan een vrij afspraakje is dat je helemaal vrij bent. Vrij om te doen waar je zin in hebt. Vrij om te zijn wie je bent. Neem dus deze beschrijving als een aanwijzing: als jullie zin hebben in iets anders, dan doe je dat natuurlijk! 

Ik wens jullie heel veel rijkdom, verbinding, diepte en genot…

 

# 1. Plan jullie Vrij Afspraak in

Spreek samen af wanneer jullie vrij afspraak zal zijn en zet het in jullie beider agenda’s. Jullie date is ‘heilig’: minstens zo belangrijk als een afspraak voor je werk.

Het duurt in principe een uur. Kies een moment waarop jullie niet gestoord kunnen worden. Niet door de kinderen en ook niet door je telefoon. Plan ook wat vrije ruimte rondom jullie afspraak. Die tijd is voor jezelf: om jezelf voor te bereiden, en erna wat ongestoorde tijd alleen te hebben.

Misschien aardig om het er eerst eens over te hebben met elkaar: op welke tijd van de dag vrij jij eigenlijk het liefst? En welke omstandigheden zijn voor jou ideaal? Vrij je graag in de slaapkamer, in de woonkamer of op een heel andere plek?

 

 

# 2. De voorpret

Zorg dat de plek waar jullie af hebben gesproken lekker warm is en opgeruimd. Misschien maak je de ruimte extra mooi, met een bloem of een kaars. Of verwijder je de objecten uit de ruimte die je aandacht af kunnen leiden, zoals de stapel onverwerkte bonnen of foto’s van je kinderen of ouders.

Misschien zorg je voor iets lekkers: druiven, je favoriete chocola, een kop thee…

Je zou ook eens kunnen kijken hoe het voor je is als je ook je lichaam ‘voorbereid’. Wat heb je daarvoor nodig? Wil je je bijvoorbeeld douchen of je mooi maken? En… wat trek je eigenlijk aan (of niet)?

 

 

#3. Doe een inquiry

Als het moment van jullie Vrij Afspraak daar is, dan raad ik aan om te beginnen met een korte inquiry. Vaak ervaar je daarna meer contact; met jezelf – endarmee  waarschijnlijk ook met je partner.

Neem ieder 3 minuten om vrijuit te spreken over je ervaring in het moment. Misschien komt ook voorbij: nu we het komende uur samen zijn, waar heb ik dan zin in? En wat vind ik spannend? Hoe voel ik dat in mijn lichaam?

 

 

# 4. Zet de timer op een uur

Het klinkt paradoxaal, maar het is voor veel mensen eenvoudiger om vrijheid te ervaren als er heldere kaders zijn.

Het doel van deze vrij afspraak is niet orgasme, wat normaliter het einde van het vrijen betekent. Het doel van deze reis is de reiziger. Samen bewust aanwezig zijn, kijkend wat er vanzelf ontstaat als je niks hoeft maken en het nergens heen hoeft: dat hou je niet ‘eindeloos’ vol. Maar een uur is wél haalbaar.

Zet een timer, zodat je niet op de klok hoeft te kijken. Als je de timer van je telefoon gebruikt, zet je je telefoon natuurlijk op vliegtuigstand en leg je hem uit zicht. Download de gratis Insight Timer app op je telefoon voor het prettige geluid van een klankschaal aan het eind. 

Of: gebruik een van de playlists hieronder. Die duren precies een uur.

 #5. Adem

Ga zo zitten of liggen dat jullie lichamen ergens met elkaar in contact zijn, zonder dat je daar moeite voor hoeft te doen.

Dan adem je samen in de Wind Adem, zoals je die geleerd hebt. Je stelt je voor dat je inademt door een rietje…. diep in je buik. Je hoort het geluid van de wind op je inademing. Telkens als je uitademt, ontspannen je lippen weer. Zo komt er flink meer zuurstof in je lichaam.

Na een tijdje ga je waarschijnlijk merken dat het deze verdiepte ademhaling meer vanzelf gaat. De activiteit in je hoofd kalmeert, het wordt makkelijker om je lichaam te voelen. Je landt meer in het hier en nu. Precies de goeie plek om te zijn!

Osho schreef:

‘The greatest sexual thrill of all is no search of thrills, but a silent waiting.
Utterly relaxed, utterly mindless.’

#6. Volg je lijf

Door al die extra zuurstof die je binnenkrijgt, ga je waarschijnlijk wat meer stroming ervaren in je lichaam.

Misschien begint het ergens te tintelen, of blijkt je lichaam te willen bewegen of geluid te willen maken. Hoe meer je jezelf dit gewoon maar toestaat, hoe vrijer de Shakti (energie) gaat stromen in je lijf. Daardoor wordt het vaak makkelijker om de signalen van je lichaam te voelen en te volgen.

Wat gebeurt er als je vervolgens niks hoeft te maken of te doen?

Als je jezelf niet aanpast, maar jouw eigen stroom volgt?

Breng je het grootste deel van je aandacht niet bij je partner, maar bij de sensaties, gevoelens en gedachtes in je eigen lichaam.

Vanuit dit diepere contact met jezelf, ervaar je misschien vanzelf ook meer verbinding met je partner.

Jeroen & Marije | intieme Tantra trainingen om je relatie te laten bloeien

 

#7. Als het niet meer sprankelt, doe dan iets anders

Soms ben je iets aan het doen waarvan je dácht dat je het leuk zou vinden…. maar ineens heb je de smaak van bordkarton in je mond. Oftewel: je bent in een oude groef gevallen en de sprankeling, het nieuwe, het frisse is verdwenen.

Geen probleem: gaaf juist dat je het opmerkt!
Stop met wat je aan het doen was, en begin gewoon opnieuw.

Ik drink graag een kopje thee op zo’n moment:-) Vervolgens breng ik mijn aandacht terug bij mijn eigen, verdiepte ademhaling; zo keer ik weer terug in mijn eigen midden. Dan wacht ik opnieuw totdat er een nieuwe impuls ontstaat.

 

 

#8. Vier je vrijheid

Als je de oude beeld van vrijen loslaat, en je gaat voelen in het moment wat het nu voor jou is, dan zou het zomaar kunnen dat vrijen veel veelkleuriger is dan je dacht.

Een aantal mogelijkheden in Vrijen die zomaar langs zouden kunnen komen:

elkaar eenvoudig vasthouden of wiegen,
een tijdje verdwijnen in de ogen van je lief,
of elkaar masseren met heerlijke warme olie,
vertellen wat je aantrekkelijk vindt aan de ander,
de hand van de ander pakken en hem of haar laten voelen hoe je graag aangeraakt wil worden,
je lief iets lekkers laten proeven, voelen of ruiken (zonder te kijken?),
vertellen waar je naar verlangt of wat je zo mooi of lekker vind aan de ander
of samen dansen op jullie favoriete nummer…

 

 

# 9. Als de tijd om is, bedank je elkaar

Boing! De gong gaat. Rustig neem je de tijd om te doen wat nodig is om jullie samenzijn goed af te ronden. Misschien omhels je elkaar, of zijn er woorden die je naar elkaar wil uitspreken.

Vergeet in elk geval niet om elkaar te bedanken, ook als het nog niet zo makkelijk was. Let op: dit is niet het moment om jullie Vrij Afspraak te gaan evalueren of analyseren: het is vooral belangrijk om te eren dat je geliefde bereid is geweest om samen met jou te oefenen.

 

 

#10. Laat elkaar met rust

Na de afronding laten jullie elkaar een half uur met rust. Ga iets prettigs doen voor jezelf: maak een wandeling of ga lekker in bad. Besteed deze tijd zonder media, zodat je je aandacht bij de sensaties in je lichaam kunt houden. Zo laat je alles wat er is gebeurt tijdens jullie afspraak nog wat verder op je inwerken.

Misschien is het waardevol voor jullie om na dit half uur weer samen te komen om samen nog wat na te spreken over jullie vrij afspraakje. Op welk moment voelde je je werkelijk vrij? Wat was er fijn en wat was er lastig voor je?

Ik raad jullie aan om dit te doen in de vorm van een inquiry. Zo kunnen jullie beider waarheden naast elkaar bestaan zonder dat er een discussie ontstaat. Vermijd iedere vorm van kritiek op jezelf en je lief.

#11. Laat los en herhaal

Ik hoop natuurlijk dat jullie een heerlijke tijd hebben gehad samen. Zo heerlijk dat je onmiddellijk naar je agenda rent om een nieuwe Vrij Afspraak in te plannen…

Tegelijkertijd gaat er niks mis als het niet allemaal even fantastisch was. Misschien voelde het wat ongemakkelijk of was het soms zoeken.

Het vraagt heel wat om het idee los te laten dat we iets zouden moeten presteren.

Hecht er niet te veel waarde aan; soms duurt het even voordat er iets vanzelf gaat spetteren.

Tantra vraagt je om een doel los te laten en gewoon maar te beoefenen en te kijken wat er gebeurt. 

Zo leer je hoe je kunt ontspannen terwijl je aanwezig en bewust blijft; de sleutel naar de vervulling die we zo hopen te vinden in seksualiteit.

Liefs, Marije

 

Zin in meer van dit?

Om je lijf te laten wennen aan al die heerlijke, vrije Shakti, is het heel behulpzaam (en erg avontuurlijk en bevredigend!) om langere tijd te beoefenen.

Jullie zijn van harte welkom in één van onze komende trainingen:

04 nov 2023
13:00 - 17:30 uur
Dakini Dag
Een Tantrische middag voor vrouwen: tijd voor je Zelf. Lichaamswerk, zelfonderzoek, ademwerk & meditatie. Met Marije & team, in Amsterdam Noord. De onderwerpen voor de komende Dakini Dagen: 4/11/23: Geven en Ontvangen | 13/01/24: Schaamte | 30/03/24: Grenzen
14 plekken beschikbaar
€ 79
ReserverenBekijk
01 dec 2023
09:30 - 17:00 uur
Crazy Sexy Lazy
Op deze dag nemen we jullie mee op reis langs de drie essentiële ingrediënten voor stromende seks in een langere relatie. CSL is een vitale én ontspannen dag voor stellen met (enige) ervaring in Tantra - die zin hebben om zichzelf, hun geliefde en het leven zelf dieper te leren kennen. De genoemde prijs is voor jullie samen, inclusief koffie, thee en een gezonde vegetarische lunch.
2 plekken beschikbaar
€ 379
ReserverenBekijk
29 dec 2023
09:30 - 17:00 uur
Crazy Sexy Lazy
Op deze dag nemen we jullie mee op reis langs de drie essentiële ingrediënten voor stromende seks in een langere relatie. CSL is een vitale én ontspannen dag voor stellen met (enige) ervaring in Tantra - die zin hebben om zichzelf, hun geliefde en het leven zelf dieper te leren kennen. De genoemde prijs is voor jullie samen, inclusief koffie, thee en een gezonde vegetarische lunch.
8 plekken beschikbaar
€ 379
ReserverenBekijk
13 jan 2024
13:00 - 17:30 uur
Dakini Dag
Een Tantrische middag voor vrouwen: tijd voor je Zelf. Lichaamswerk, zelfonderzoek, ademwerk & meditatie. Met Marije & team, in Amsterdam Noord. De onderwerpen voor de komende Dakini Dagen: 4/11/23: Geven en Ontvangen | 13/01/24: Schaamte | 30/03/24: Grenzen
14 plekken beschikbaar
€ 79
ReserverenBekijk
01 - 02 mrt 2024
09:30 - 17:00 uur
Goud
Onze vitale tweedaagse training voor meer intimiteit, ontspanning en genot in jullie relatie - met Marije & Jeroen. Deze prijs is voor jullie samen, en inclusief koffie & thee, twee keer een gezonde vegetarische lunch & lekkers.
9 plekken beschikbaar
€ 749
ReserverenBekijk
15 mrt - 14 jul 2024
20:00 - 16:00 uur
A Meeting of Two Oceans
Ons intensieve, vier maanden durende avontuur waarin jullie samen bloeien in seks - met Marije & Jeroen. Mo2O bestaat uit 2 weekenden, 3 VRIJdagen, 3 Zoom meetings en 1 privé sessie, op verschillende locaties in Nederland. Check alle data zorgvuldig voor je je inschrijft. Let op: het gaat hier om de aanbetaling voor deze training. Na jullie inschrijving nemen we contact met jullie op en sturen we jullie een factuur die je kunt betalen in 1 tot 3 termijnen. Er is plek voor maximaal 8 stellen.
6 plekken beschikbaar
€ 1000
ReserverenBekijk
30 mrt 2024
13:00 - 17:30 uur
Dakini Dag
Een Tantrische middag voor vrouwen: tijd voor je Zelf. Lichaamswerk, zelfonderzoek, ademwerk & meditatie. Met Marije & team, in Amsterdam Noord. De onderwerpen voor de komende Dakini Dagen: 4/11/23: Geven en Ontvangen | 13/01/24: Schaamte | 30/03/24: Grenzen
21 plekken beschikbaar
€ 79
ReserverenBekijk
11 mei 2024
13:00 - 17:30 uur
Dakini Dag
Een Tantrische middag voor vrouwen: tijd voor je Zelf. Lichaamswerk, zelfonderzoek, ademwerk & meditatie. Met Marije & team, in Amsterdam Noord. De onderwerpen voor de komende Dakini Dagen: 4/11/23: Geven en Ontvangen | 13/01/24: Schaamte | 30/03/24: Grenzen
22 plekken beschikbaar
€ 79
ReserverenBekijk
22 - 29 jul 2024
16:00 - 14:00 uur
FamilieRetraite 2024
Jezelf en je geliefde opnieuw ontmoeten - terwijl jullie kinderen hun eigen avonturen beleven op het eeuwenoude landgoed. Met Marije & Jeroen een een geweldig team voor de kinderen (2-12 jaar). Reserveer een van de 15 beschikbare plekken in deze heerlijke zomerse retraite door hieronder een aanbetaling te doen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de grootte van je gezin en hoe luxe je wilt verblijven. Lees eerst alle informatie goed door voor je je opgeeft (klik op 'bekijk'). LET OP: dit is een aanbetaling, voor het restbedrag sturen we je een factuur.
13 plekken beschikbaar
€ 250
ReserverenBekijk

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.