Search
Close this search box.

Marije & Jeroen

“Mensen vragen ons heel vaak of we elkaar ‘op tantra’ hebben ontmoet.”

Ons geluk begon al eerder: in de Bitterzoet, in Amsterdam. We waren allebei een avond dansen – en we vielen elkaar op. Maar in al onze beider verlegenheid, die we natuurlijk heeeeel goed konden verbergen, glipten we bijna door elkaars vingers.

M: “Jeroen viel me meteen op, maar ik dacht er gelijk achteraan: die is té leuk. Ik hield hem wel van een afstandje in de gaten. En, ja, ik bleef hem leuk vinden.”

J: “Ik had net een spannend weekend over seksualiteit in acteren achter de rug. Kwam er ineens een prachtig meisje voor me langs dansen. Ik begon haar onopvallend te volgen. Daar deed ik iets te lang over, want ineens was ze weg! Ik baalde gigantisch en zei tegen mijn vrienden dat ik de volgende keer toch echt eerder actie moest ondernemen. Vervolgens ging ik naar de wc. Drie keer raden wie ik daar tegenkwam.”

M: “Wat zei je toen ook al weer tegen me, op dat trapje?”

J: “Och ja, dat befaamde trapje! Wij hadden het idee dat het een hoge trap was waarvan je je entree maakte, maar het was drie treden!”

M: “En wat zei je nou ook al weer?”

J: “Ik vind je zo mooi…” 

M: “En toen ging ik je zoenen…”

Jeroen & Marije | intieme Tantra trainingen om je relatie te laten bloeien

En Tantra dan?

In 2007 kwamen we in aanraking met tantra. We waren uitgenodigd voor de verjaardag van een vriendin. Ze zag er zó stralend uit! Op haar feestje waren een aantal nieuwe vrienden die er ook zo stralend uitzagen. “Waar ben jij geweest?!?”

Zo belandden Marije en ik samen bij het Centrum voor Tantra. Daar werden we zo gegrepen door de kennis, de oefeningen en de rituelen dat er diep in ons iets zich overgaf. Hier wilden we verder mee. Dus doorliepen we, grotendeels samen, het hele curriculum. We groeiden, gromden en genoten. Het bracht ons op allerlei plekken. Zowel in de buitenwereld (Frankrijk, Turkije, Bali) als in onze binnenwereld.

Ons hart ging zo aan van dit werk, dat we ons ook aanboden in de organisatie. We bedachten een groot feest voor alle deelnemers en we doken in de PR. Tegelijkertijd mochten we onze leraren, Carla en Remmelt, assisteren in prachtige programma’s. Niet altijd makkelijk, maar wel altijd heel erg leerzaam. Ook van de andere leraren, Kyo & Gem, en Viram & Marie, leerden we veel, door hun specifieke kleur.

Toen kwam Koan...

We lagen helemaal koers om samen groepen te geven voor het Centrum. Maar een wonder geschiedde. Na een intens gesprek over kinderen met dierbare vrienden Martine en Jan Willem – nota bene tijdens een Jong Tantra retraite die we met z’n vieren gaven. Koan zag zijn kans schoon, en kwam erbij.

Dat was een fikse koerswijziging, want samen lesgeven, dat zou voorlopig niet meer gaan. We wilden immers veel tijd met hem en elkaar doorbrengen in deze prachtige fase. Met hem werd het zaadje geboren van Avond vol Aandacht.

Want na verloop van tijd kwamen we er achter dat veel meer jonge ouders geen tijd hadden om de schoonheid en liefde van tantra te proeven. Terwijl juist zij er zo’n baat bij konden hebben. Om in het drukke bestaan ergens de goedheid en de bodem te blijven voelen. Het steeds maar uitvouwende moment te genieten, zeker met kleine kinderen, maar ook met elkaar.

Marije met zoon Koan (5)

Samen groeien, samen bloeien

En zo werd met Koan ook AvA geboren, al duurde dat nog eventjes. Marije ging voorzichtig de eerste privé sessies verzorgen voor stellen. Jeroen sloeg ondertussen zijn vleugels uit en verruilde het Centrum voor Tantra voor Mannenkracht.

Ondertussen groeide AvA, en kwam er vraag naar trainingen voor kleine groepjes. Toen sloot Jeroen aan, en onze intieme relatietraining Goud zag het licht. Hier genoten we samen heel erg van – en dat was het begin van een hernieuwde tantrische samenwerking.

Sindsdien bloeien en groeien we samen verder, met veel aandacht. Onze wens om ons gezin en ons werk verder te weven, geven we nu ook vorm in onze familieretraites.

Groepen met Marije & Jeroen

[agenda trainer=jeroen-biegstraaten]

Thuis kennis maken met Tantra?

Klik op de button en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.

Beluister onze Avond vol Aandacht Podcast

Zin om de diepte in te gaan?

Boek een privé sessie met een van onze ervaren begeleidsters – en ervaar de diepte van tantra samen aan den lijve.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.