'Ik gun mijn geliefde een seksuelere partner'

Veel mensen in een relatie ervaren flinke verschillen tussen zichzelf en hun geliefde. Wij ook. Ik hou van het bos en Jeroen van de zee – om maar een eenvoudig verschil te noemen.

Op zich is zo’n verschil geen probleem. Sterker nog: ik denk dat we ons juist aangetrokken tot onze partner, omdát die heel anders is dan wijzelf. Evolutionair gezien is dat een goed idee! Maar soms veroorzaken die verschillen na verloop van tijd gedoe in een relatie.

Zeker als het gaat over zo’n intiem en gevoelig onderwerp als seks. 

En ook daarin zijn Jeroen en ik heel verschillend. Ik heb veel tijd nodig om mijn seksuele stroom op gang te laten komen. Jeroen is vurig en snel. Hem kan je middenin de nacht wakker maken voor een vrijpartij, en hij staat AAN. Daar moet je bij mij echt niet mee aankomen! 

Voor we aan Tantra begonnen, was de enige manier die we tot onze beschikking hadden om elkaar seksueel te ontmoeten, door onszelf aan te passen aan de ander. Ik ging hard m’n best doen, en Jeroen probeerde zich in te houden.

Dichtbij blijven; bij je partner en bij jezelf

Met al dat harde werken, verlieten we allebei onszelf. We hadden eigenlijk geen idee hoe we op een bevredigende manier samen konden vrijen. 

Als zo’n verschil na verloop van tijd aan het licht komt, kan je heel makkelijk gaan denken dat er iets mis met jou, je partner of je relatie. Dat dachten wij ook; en daardoor belandden we regelmatig samen in zwaar weer. Zulk relatiegedoe kleurt niet alleen het contact met je lief; je hele leven wordt erdoor aangeraakt. Alles wordt minder sprankelend en mooi.

Een liefdesrelatie is nou eenmaal zó belangrijk voor ons.

Dus. Wij ervoeren een grote noodzaak om vaardiger te worden in onze intieme ontmoeting. In de beoefening van Tantra vonden we de sleutel om trouw te blijven aan onszelf én tegelijkertijd ook in verbinding te zijn met de ander. Veel dieper en echter dan we daarvoor kenden.

We leerden niet alleen over onze seksualiteit; we ervoeren meer ontspanning in ons héle leven. En hiermee veranderden die verschillen tussen ons: van probleem, naar katalysator voor groei en heling. 

Beluister de AvA Podcast:

In deze podcast delen Jeroen en ik allebei onze persoonlijke respons op een mail van een lezeres, die zichzelf – net als ik, voor ik begon aan Tantra – ervaart als ‘ingewikkeld’. Gewoon omdat zij zo houdt van traagheid in seks.

Samen groeien in jullie (seksuele) relatie

In onze drie uur durende privé sessie reiken we je gereedschap aan waarmee jullie samen thuis vorm kunnen geven aan wat wij ‘Vrij Afspraakjes’ noemen; waarin jullie samen ontspannen en in contact zijn met jezelf en elkaar. We leren jullie een techniek waarmee je meer energie kunt laten stromen in je eigen lichaam en tussen jullie.

In onze tweedaagse relatietraining Goud vier je de goedheid tussen jullie. Je leert ook de verschillen tussen jullie gloedvol te navigeren. Je krijgt een hoop nieuwe input mee naar huis voor jullie Vrij Afspraakjes.

In onze 4 maanden durende training a Meeting of Two Oceans transformeer je jullie seksuele ontmoeting tot een vitale dans, waarin jullie allebei kunnen ontspannen en niemand meer voor hoeft te werken. Alsmaar gevoeliger, lichter, speelser en dieper in contact met jezelf, en met elkaar. 

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.