Wat Tantra ons leert over Verlangens

Verlangens zijn een heel groot onderwerp in Tantra. Dat is omdat ze het startpunt zijn van alles. Alles begint met een verlangen.

Ieder mens is geboren vanuit verlangen. Misschien uit het verlangen naar verbinding, intimiteit of overgave van je ouders. Uit verlangen wil een baby drinken aan de borst. Of loopt een peuter haar eerste stapjes… die heeft heel wat blauwe plekken over voor haar verlangen om zelf de wereld te ontdekken!

Uit verlangen naar verbinding gaan we relaties aan met geliefdes of met vrienden. We doen werk vanuit verlangen om goed voor onszelf en ons gezin te kunnen zorgen. En ook omdat we ernaar verlangen om een waardevolle bijdrage te leveren aan onze community; om van betekenis te zijn.

Vanuit mijn verlangen om Tantra ook beschikbaar te maken voor mensen met kleine kinderen, geven we nu met een heel team privé les aan stellen. En organiseren we deze zomer de FamilieRetraite, waarin ouders elkaar als nieuw ontmoeten terwijl de kinderen hun eigen avontuur beleven. Het onderwerp van deze retraite? Verlangens!

Ik zou mijn verlangens liever niet onderdrukken of proberen te overstijgen, zoals bijvoorbeeld het Boeddhisme ons leert. Ze geven me zo veel plezier, energie en richting in mijn leven!

Jeroen & Marije | intieme Tantra trainingen om je relatie te laten bloeien

Beluister m'n podcast over verlangens:

Avond vol Aandacht Tantra in je gezin | Foto Wilde Vrouw magazine @ Floris Scheplitz
Foto: Floris Scheplitz voor Wilde Vrouw Magazine

Leren over Verlangens in je gezin

Heel veel stellen ervaren een verschil in wat ze verlangen. Ik hou van het bos en Jeroen zoekt graag het strand op – om maar een eenvoudig verschil te noemen.

Ook seksuele verlangens kunnen sterk verschillen. De ene partner zou elke dag wel willen vrijen, de ander heeft veel minder interesse. Het kan best zoeken zijn om geen druk op elkaar te leggen – en toch ook fysieke intimiteit te ervaren samen (want meestal geeft dat wel veel verbinding, diepte en ontspanning in jullie contact…)

En dan zijn er nog je kinderen.
Die verlangen vaak wéér iets heel anders.

We kunnen onze verlangens heel makkelijk opzij zetten, om de verschillen of lastigheden te overbruggen. Maar in die aanpassing missen we een hoop energie en plezier…

In onze zomer FamilieRetraite gaan we heel veel spelen en leren over verlangens. Voor jezelf, jullie relatie, je gezin en de wereld. Want als je ze mag leren kennen, worden ze als een kompas waarop je kunt varen…

De Zomer FamilieRetraite


Deze zomer bieden we jullie de gelegenheid om elkaar weer als nieuw te ontmoeten. 

Zonder dat jullie iets voor de kinderen (2-12 jaar) hoeven te organiseren. Want terwijl wij een intiem programma over Verlangens beleven, ervaren zij hun eigen avonturen op het eeuwenoude landgoed…

’s Middags is het vakantie, met tijd om ervaringen te delen. Daarna schuiven we aan het gezamenlijke diner, en is er een vuurtje, een verhaal voor het slapen gaan… om daarna samen te genieten van de dag, de sterren en de rust.

Thuis kennis maken met Tantra?

Klik op de button en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.