Over Aanraking & waarom 'Tantra Massage' niet bestaat

In Tantra houden we ons bezig met ‘ja’ zeggen. Ja tegen alles wat we ervaren. Ja tegen hoe we geraakt worden door het leven.

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van ons leven. Of je nou veel vrijt of nooit. En daarom zijn we in Tantra – in tegenstelling tot veel andere spirituele paden – ook geïnteresseerd in seksualiteit. Want jongens, wat roept dat veel in ons op!

Er is geen plek waar we onszelf en een ander zo intiem kunnen ontmoeten als in seks. En er is ook geen plek waar we verder van onszelf (en van een ander) vandaan kunnen raken, als in seks.

In Tantra gebruiken we allerlei technieken en meditaties om onze seksuele energie vrijer te laten stromen. Maar dat gaat over zo veel meer dan ‘de daad’. 

Mocht je denken dat je in Tantra leert hoe je massages geeft met happy endings… dan ga ik je teleurstellen. Of geruststellen; het is maar vanaf welke plek je komt:-) Want dit is niet waar we ons mee bezig houden. In deze podcast vertel ik wat we dan wél doen, als we elkaar aanraken in Tantra.

Prive Tantra voor Stellen

Beluister m'n podcast over Tantra & Aanraking:

Jeroen & Marije | intieme Tantra trainingen om je relatie te laten bloeien

Eerste hulp bij Aanraken

Als we worden aangeraakt, zijn we soms meer met onze aandacht bij onze partner, dan bij onszelf. In plaats van dat we de sensaties in ons lichaam voelen, gaan we nadenken. We zijn voortdurend aan het aftasten: wat moet ik doen om OK te zijn? 

Vaak denken we dat we onze partner moeten matchen; dat we hetzelfde zouden moeten voelen als haar/hem/hen. Dezelfde mate van seksuele opwinding bijvoorbeeld. Daardoor kunnen we ons heel onvrij gaan voelen. En vooral ook: ver weg bij onszelf. 

In Tantra oefenen we om eenvoudig te ontspannen. Ook als we samen zijn met onze geliefde: de belangrijkste persoon op aarde, die zo veel in ons wakker maakt. 

Hoe kan jij ‘bij jezelf’ blijven, terwijl je ook in contact bent? Elkaar aanraakt? In een Avond vol Aandacht privé sessie besteden we hier veel aandacht aan. 

In een tweede privé sessie kunnen jullie onder Martine’s begeleiding de Kashmiri massage beoefenen; de ‘Yoga van de Aanraking’. Je verdiepte ademhaling helpt je om je mind los te laten en dieper in je lichaam te voelen terwijl je aanraakt of aangeraakt wordt.

Avond vol Aandacht: een cadeau voor jullie relatie

Ontdek samen met je geliefde de weldaad van Tantra in een Avond vol Aandacht: een drie uur durende privé sessie waarin je jezelf en elkaar weer als nieuw ontmoet. Met ervaren Tantra begeleidsters, op verschillende locaties in Nederland.

Je leert onze favoriete Tantra beoefeningen, die zich betrekkelijk eenvoudig mee laten nemen naar huis. Met onze ‘after email serie’ ondersteunen we jullie om Tantra deel te laten worden van jullie dagelijks leven. 

Thuis kennis maken met Tantra?

Klik op de button en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.