Search
Close this search box.

Wat heeft Tantra nou met seks te maken?

Ik weet nog goed wat ik dacht toen ik mijn beste vriendin het woord ‘Tantra’ hoorde zeggen. Waarschijnlijk hetzelfde als wat jij dacht.

De associatie met seks is zo sterk… Waar komt die vandaan? En wat is ervan waar en wat niet?

Mijn vriendin gaf op dat moment zo ongeveer licht. Ze straalde; er was zó zichtbaar iets groots in haar veranderd. Ze had me zojuist antwoord gegeven op mijn vraag ‘Wat heb JIJ gedaan?’. ‘Een introductieweek bij het Centrum voor Tantra’, zei ze.

Zij wist niet dat ik – voor ik haar deze vraag stelde – een afspraak met mezelf had gemaakt dat ik zou doen wat zij had gedaan. No matter what: zó stralen, dat wilde ik ook.

Onmiddellijk na het woord ‘Tantra’ tuimelden er allebei beelden door mijn hoofd; van guru’s met lange gewaden en krioelende naakte lijven in donkere, met kaarsen verlichtte ruimtes.

Ik weet ook nog dat ik dacht ‘hé, dit is gek, ik kan me niet herinneren ooit bewust iets over Tantra te hebben gelezen of gehoord, en toch heb ik deze hele sterke beelden’. Het was vreemd aantrekkelijk en beangstigend tegelijk; want ging je dan bezig met seks – in een groep volslagen onbekenden?!

 

Beluister m’n podcast

‘Nee’, zei mijn vriendin, ‘Tantra gaat helemáál niet over seks. Of… nou ja… euh… én ook weer juist weer heel erg wel.’ In deze podcast leg ik uit wat ze daar (vermoed ik) mee bedoelde. Veel luisterplezier!

En vergeet niet om sterretjes uit te delen en jezelf te abonneren;-)

Thuis kennismaken met Tantra?

Download onze gratis partner oefening ‘Brandstof voor jullie Relatie’ (25 min.) en ontdek samen de weldaad van Tantra.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.