Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tantra in je Gezin

Het leven gaat zó snel. Al die ballen in de lucht, met je geliefde, je werk, het huishouden… Als daar dan ook nog kinderen bijkomen, verandert het leven in een rollercoaster ride.

Veel ouders van jonge kinderen hebben het gevoel dat ze geleefd worden. In de schaarse tijd voor jezelf, ben je aan het bijkomen van de dag. Hoe te genieten van de rijkdom die je ten deel is gevallen?

In Tantra beoefenen we alles – iedere ervaring die je leven je brengt – helemaal vol te ervaren.

Wat veel mensen niet weten, is dat Tantra precies is gemaakt voor mensen met een ‘echt’ leven. In deze traditie bestaan er geen Tantrische monniken of priesters die jarenlang mediteren in een tempel op een berg. Tantra beoefen je tussen de afwas, je inbox en de speeldates door.

De beoefening van Tantra helpt je de smaak van je cappuccino in de ochtend echt te proeven. Het helpt je om te ontspannen in de warmte van de omhelzing van je partner of je kind. Het geeft meer energie aan jullie ruzies én aan jullie vrijpartijen.

Het brengt je dieper in contact met je eenvoud, je woede, je verdriet, je liefde: alles waar het leven je raakt. Ideaal dus, voor mensen met een gezin.

Avond vol Aandacht Tantra in je gezin | Foto Wilde Vrouw magazine @ Floris Scheplitz
Foto: Floris Scheplitz voor Wilde Vrouw Magazine

Jezelf blijven ervaren

Tantra vraagt je om nieuwsgierig te worden en ruimte te geven aan al je ervaringen; wat die ook zijn. Daarvoor is het nodig dat je soms (voor even) ophoud met die hardnekkige gewoonte om altijd hard te werken. Om alsmaar jezelf onder druk te zetten of je aan te passen aan anderen.

Het vraagt van je om gewoon maar te ontspannen en nieuwsgierig te zijn naar wat er vanzelf gebeurt als jij het leven even niet controleert.

Maar dat gaat nou juist zo moeilijk in de hectiek van een gezin. Probeer maar eens te mediteren naast een stuiterende peuter! En hoe kan je nog genieten van vrijen, als je voelt dat je eigenlijk zou moeten slapen?

Het is daarom belangrijk dat je tijd en steun krijgt om tijd te nemen voor jezelf. Intunen met jezelf. Vriendelijk en zorgzaam zijn met jezelf, zelfs als je lastige dingen ervaart. Jezelf blijven voelen, ook als je een volle inbox probeert weg te werken en je baby honger heeft.

De tempel in

Daarom gaan wij zo af en toe een avond of voor een paar dagen ‘de tempel in’. 

Die tempel is een plek waarin we ons wijden aan alles wat net onder de oppervlakte blijft in de snelheid van alledag. Alles wat voorbij gaat aan al die rollen die je de hele dag door vervult: die van ouder, collega…

In de tempel komt de minnaar of minnares in jou op adem. Hier kan je ontspannen.

Die ontspanning geeft je ruimte voor experiment, nieuwsgierigheid, gevoeligheid en openheid; allemaal kwaliteiten die je helpen om meer in contact te komen met jezelf. Precies dat heb je nodig om ook diepere verbinding te ervaren met de rest van je leven en de dierbare mensen die daar onderdeel van zijn.

Als je die weldaad eenmaal hebt geproefd, dan is de kans groot dat je zin krijgt om er zo nu en dan eens voor langere tijd in uit te hangen. Om je te laven aan de steun die daar voor je is, aan de energie die weer gaat stromen door Tantrische oefeningen te doen, en het eenvoudige, liefdevolle samenzijn met je geliefde.

Prive Tantra voor Stellen
Foto: Floris Scheplitz voor Wilde Vrouw Magazine
FamilieRetraite '23, @The Place to Be, Zelhem

Tantra ouders

Bij Avond vol Aandacht bieden we vervolgtrainingen die we zo veel mogelijk ‘haalbaar’ maken voor ouders met kleine kinderen – net als wij. Onze FamilieRetraite is daar het beste voorbeeld van. Daar hoef je niet meer te kiezen tussen ‘vakantie met je gezin’ of tijd voor jullie intieme relatie. Terwijl jij en je geliefde elkaar opnieuw ontmoeten, beleven jullie kinderen hun eigen gave avonturen op een eeuwenoud landgoed…

Podcasts over ouderschap

Verder heeft Marije een aantal podcasts opgenomen over Tantra en ouderschap. Gewoon om je te ondersteunen in een ontspannen, liefdevolle opvoeding waarin er ook tijd en ruimte is voor jou. 

Onze komende FamilieRetraite:

‘Door de geweldige locatie, prachtige omgeving, het heerlijke eten en superfijne begeleiders voor de kinderen konden wij helemaal opgaan in dat waar we voor gekomen waren: elkaar!  Een waanzinnige week vol fijne oefeningen, meditaties, sharings en diep contact met onszelf en elkaar… Zo’n prachtige week kunnen we ieder gezin aanraden. Gevuld met liefde gaan we de rest van de zomer in.’  – Simone

Beluister onze podcasts over Tantrisch ouderschap:

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.