Hoe blijf je minnaars - ook als je samen kinderen hebt?

Toen wij in 2007 Tantra ontdekten, wisten wij onmiddellijk: dit is het voor ons. Wij stortten ons er helemaal in. En dat kon, want we waren zo vrij als een vogeltje. Jaren en jaren konden we leren, onder de hoede van onze leraren.

Nu, 16 jaar later, hebben we een zoon, Koan, van 7. We kunnen niet zomaar meer een week op retraite. Zeker niet samen. Het is zoeken naar hoe we tijd voor elkaar kunnen maken. Tijd waarin we elkaar echt ontmoeten, echte aandacht hebben voor onszelf en voor elkaar.

We zijn hierin niet alleen. Veel stellen met kinderen die bij ons komen om Tantra te ervaren, omschrijven zichzelf als ‘zorg unit’. 

Daarom organiseerden wij zomer ’22 onze eerste FamilieRetraite. Een retraite waarin ouders iedere dag, vijf uur lang, diep in de wereld van intimiteit, aanwezigheid en levensenergie duiken. Waarin huisgenoten en ouders elkaar weer ontmoeten als geliefden…. terwijl de kinderen hun eigen avonturen beleven. 

Nu zijn we nét terug van editie 2023. Man, man, man. Wat een epische week hebben we gehad; met 80 ouders, kinderen en stafleden op het heerlijke the Place to Be, in de Achterhoek. Zoals Jeroen zich in onze nieuwste podcast zo mooi uitdrukt over wat hij ‘de mooiste week van zijn leven’ noemde: ‘Het was zó gewoon, en tegelijkertijd zó bijzonder.’

 

Prive Tantra voor Stellen
Foto: Floris Scheplitz voor Wilde Vrouw Magazine - voorjaar '23

Beluister onze podcast:

In deze aflevering krijg je een kijkje in ons intieme leven; de beoefeningen die ons al meer dan 10 jaar helpen om naast huisgenoten, ouders en collega’s – ook elkaars minnaar te blijven. 

En yes: een mijlpaal! De Avond vol Aandacht podcast heeft nu meer dan 1000 abonnees & 40.000 downloads op Spotify. Wil je ons helpen? Laat dan 5 sterren achter voor ons, of een review in iTunes. Dank!

De Zomer FamilieRetraite

Deze zomer bieden we jullie de gelegenheid om elkaar weer als nieuw te ontmoeten. Zonder dat jullie iets voor de kinderen (2-12 jaar) hoeven te organiseren. Want terwijl wij een intiem Tantrisch programma beleven, ervaren zij hun eigen avonturen op het eeuwenoude landgoed…

’s Middags is het vakantie, met tijd om ervaringen te delen. Vóór het gezamenlijke diner komen we nogmaals anderhalf uur samen… om daarna te genieten van de nagloed van de dag, een vuurtje, de sterren en de rust.

Thuis kennis maken met Tantra?

Klik op de button en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.