Search
Close this search box.

Hoe creëer je de ideale setting voor onze Tantra partner oefening?

Bij Avond vol Aandacht nemen we ieder jaar honderden stellen mee op avontuur; in onze privé sessies of Tantra Trainingen. 

Door onze gratis partner meditatie te downloaden, zet je de eerste stap op dit pad in de richting van meer intimiteit.

Maar dan komt stap twee, en die is misschien een beetje spannender: een afspraak maken met je partner om samen deze oefening te doen. 

Ik hoor soms dat er wel een drempeltje is. En dat begrijp ik heel goed; je gaat iets doen waarvan je nu nog niet weet waar het heen gaat.

En dat is precies wat we doen in Tantra: we laten de controle een klein beetje los. Want dan gaat het leven weer voelen als fris, sprankelend, nieuw. 

Dat samen te ervaren met je partner, en elkaar weer als nieuw te ontmoeten: dat is spannend. Maar misschien ook heel leuk en avontuurlijk. 

Hieronder geef ik een paar handreikingen over hoe je de ideale setting creëert voor jullie beoefening. 

Ik wens jullie veel plezier samen! 
Liefs,
Marije

Video afspelen

De setting voor meer intimiteit

1. Wees eerlijk

Is het spannend om je partner uit te nodigen voor deze partner oefening? Neem het licht en wees eerlijk. Misschien zeg je bijvoorbeeld zoiets als‘Hey schatje, wil je een experimentje met me aangaan? Het duurt een half uur, en ik heb zelf ook nog geen idee wat we gaan doen. Ik vind het spannend om je te vragen, maar het lijkt me wel leuk om samen iets nieuws uit te proberen.’

…of wat er dan ook maar passend is voor jou om te zeggen. 

Van sommige stellen hoor ik dat één van beiden er een beetje sceptisch aan begon. Dat is oké. Want tja: soms doe je gewoon iets omdat je partner dat graag wil. Als initiërende partner mag je dat gebaar gewoon aannemen. Jij doet toch ook wel eens iets voor jouw lief? Als je verantwoordelijkheid gaat voelen voor ‘dat het wel leuk moet zijn voor de ander’: kijk eens of je daar een beetje in kunt ontspannen.  

Vaak hoor ik dat het achteraf heel verbindend of leuk bleek te zijn, voor allebei. Maar andermans ervaringen bieden natuurlijk geen garanties. Jullie maken misschien weer iets anders mee. Ik zou zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet. In het ergste geval heb je je een half uur van je leven ongemakkelijk gevoeld. Dat lijkt me wel een risicootje waard;-) 

 

2. Zorg dat je mind kan ontspannen

Ons denken staat bijna de hele tijd aan. Niets mis mee, maar soms maakt dat ook dat het hele leven een beetje ‘ver weg’ gaat voelen. Het contact met je sensaties en emoties brengen ‘het leven’ dichterbij. In Tantra – en ook in deze oefening – ga je dieper voelen in de sensaties en gevoelens van je lichaam. Daardoor ga je meer ‘voelen dat je leeft’. Dat is intens, maar ook vaak heel fijn om te doen. 

Voelen in je lichaam wordt moeilijk als je omringd wordt door dingen die je aandacht vragen. Als je ogen kunnen ontspannen, zal je merken dat er meer ruimte komt in je hoofd.

Dus: leg de krant weg en ruim die stapel bonnetjes op of leg ze uit het zicht. Idem dito met de afwas of de volle wasmand. Zet je tv en telefoon uit. Zacht licht helpt ook; misschien steek je een kaarsje aan.

 

3. Zorg dat je comfortabel zit

Als je meer in contact wil komen met de sensaties in je lichaam, helpt het als die sensaties prettig zijn. Als je alsmaar de kramp in je nek voelt, wordt het een weinig aantrekkelijke oefening;-) Dus: neem de tijd om eerst goed voor het comfort van je lichaam te zorgen.

Zorg dat je elkaar ontspannen aan kunt kijken. Jullie kunnen bijvoorbeeld tegenover elkaar aan de keukentafel gaan zitten. Samen op de hoekbank kan ook, maar liefst niet al te onderuit gezakt. Je wilt in deze oefening aanwezig blijven, en als je rechtop zit, gaat dat meer vanzelf. Als je meditatiekussens hebt, is dit een goed moment om ze te gebruiken. 

Enjoy!

 

Boek een privé sessie

Ontdek samen de weldaad van Tantra onder begeleiding van één van onze ervaren gastvrouwen, in verschillende delen van het land.

Tijdens deze ‘Avond vol Aandacht’ (wat ook een ochtend of een middag kan zijn) ontvangen jullie inspirerende input voor ontspannen én avontuurlijke Date Nights.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.