Search
Close this search box.

Een gesprek over seks

Seks. Er zijn maar weinig gebieden in ons leven waar we zulke tegenstrijdige ervaringen opdoen.

Het kan een plek van passie en verbinding zijn, waarin je de pannen van het dak vrijt en je totale vrijheid ervaart.

Maar het kan ook een schrale, pijnlijke plek zijn waar je je gewond doorheen sleept, schaamtevol over alle verwarring en verdriet dat je met je meeneemt.

Er zijn ook maar weinig gebieden waar we zulke torenhoge verwachtingen van hebben. In veel mensen leeft de wens en het beeld dat seks altijd fantastisch moet zijn, en dat er iets mis met je is als dat niet zo is.

Maar dat is helemaal niet de realiteit van veel stellen.

Vaak begint een relatie vurig en vol passie. In de fase van verliefdheid kun je maar geen genoeg van elkaar krijgen. Elke gedachte aan de ander windt je op en voor je het weet stap je weer op je fiets voor een avontuurlijke nacht.

Maar na verloop van tijd, als jullie intieme partners worden, lijkt het vuur af te zwakken en stroomt de seks niet meer vanzelf. Daar horen we veel stellen over…

Jeroen & Marije | intieme Tantra trainingen om je relatie te laten bloeien

Samen groeien in seks

Is het eigenlijk wel echt een probleem, als de seksuele energie tussen jullie na een tijdje misschien niet meer zo intens stroomt? Of…. is het misschien gewoon tijd voor een nieuwe fase in jullie relatie?

Jeroen en ik spreken in deze episode openhartig over onze eigen ontdekkingsreis in seksualiteit. Want ja; wij ervoeren het na een tijdje zeker wel als een probleem dat de seksuele stroom tussen ons wat stiller werd.

Wat ontzettend jammer (en ook een beetje raar) dat je hier verder niets over leert. Want er is zó veel over te leren!

Door Tantra te beoefenen zijn we van ‘verliefde tiener seks’ – een performance waarin we op een gegeven moment gewoon geen zin meer in hadden – doorbewogen naar een vorm van seksualiteit waarin we veel meer kunnen ontspannen. Waarin we durven te wachten en er op vertrouwen dat de seksuele stroom ons mee zal nemen. En waarin we ook weten wat we kunnen doen om die stroom te ondersteunen. 

Beluister onze Podcast 'Een gesprek over seks'

Tantra heeft ons allerlei prachtige beoefeningen gegeven waarin we leren om meer te ontspannen en onszelf over te geven aan onze vrije stroom. Dat is niet alleen heel fijn voor het intieme samenzijn met onze geliefde. Er is ook een groot effect op de rest van ons leven als het stroomt tussen geliefden.

We hopen dat je iets aan deze podcast hebt voor je eigen seksuele relatie: we wensen je heel veel luisterplezier.

Samen bloeien in seks

In ‘A Meeting of Two Oceans’


Dit is ons intensieve, transformatieve traject over seksualiteit, waarin jullie een aantal maanden lang samen bloeien in seks.

In de veilige bedding van een kleine groep gelijkgestemden maken jullie in dit programma samen een transformatie door in jullie seksuele ontmoeting.

Als de seksuele energie vrijuit stroomt tussen jullie, stroomt het vaak in het héle leven. En dat gunnen we alle geliefden van deze wereld; meer stroming, meer veiligheid; meer liefde.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.