Search
Close this search box.

'Je bent wát? Op Tantra retraite geweest met het hele gezin?'

Toen wij in 2007 Tantra ontdekten, wisten wij onmiddellijk: dit is het voor ons. Wij stortten ons er helemaal in. En dat kon, want we waren zo vrij als een vogeltje.

Al snel viel het me op dat een grote leeftijdsgroep mistte in de groepen die we volgden. Deelnemers waren of jonger dan 35, of de 50 gepasseerd. Ouders van jonge kinderen waren er nauwelijks – op zij die gescheiden waren na. ‘Als mijn ex en ik samen Tantra hadden ontdekt, dan waren we misschien nog wel bij elkaar,’ hoorde ik wel eens.  

Hoewel ik niet eens wist of ik zelf kinderen wilde, voelde ik een sterk verlangen om Tantra beoefenen ook mogelijk te maken voor jonge ouders. Juíst voor hen: wie heeft het harder nodig?

Veel stellen met kinderen die bij ons komen, omschrijven zichzelf als ‘zorg unit’. Geen wonder dat zo veel van hen uit elkaar drijven… Ik denk dat de wereld een mooiere plek wordt als liefde tussen ouders vrij stroomt. Als kinderen opgroeien bij ouders die intiem met elkaar zijn.

Vorige zomer kwam mijn grote verlangen uit: we organiseerde onze eerste FamilieRetraite. Een retraite voor ouders én kinderen. Net als wij. 

Eén van de deelnemende stellen, Drees en Floris, bleken journaliste en fotograaf. Samen creëerden ze een toegankelijk en persoonlijk artikel over de zoektocht naar intimiteit binnen de hectiek van het gezinsleven. Het werd gepubliceerd in Wilde Vrouw Magazine.

Prive Tantra voor Stellen
Foto: Floris Scheplitz voor Wilde Vrouw Magazine - voorjaar '23

Over Tantra in je Gezin in Wilde Vrouw Magazine:

Klik hier of op het icoontje rechtsboven in het frame hieronder om de PDF te openen en te lezen. Je kunt de papieren versie van Wilde Vrouwmagazine hier bestellen. Het artikel werd geschreven door Drees Koren, fotografie: Floris Scheplitz. 

De AvA FamilieRetraite

Komende zomer bieden we jullie de gelegenheid om elkaar weer als nieuw te ontmoeten. Zonder dat jullie iets voor de kinderen (2-12 jaar) hoeven te organiseren. Want terwijl wij diep in de wereld van Tantra duiken, ervaren zij hun eigen avonturen op het eeuwenoude landgoed…

’s Middags is het vakantie, met tijd om ervaringen te delen. Daarna schuiven we aan het gezamenlijke diner, en is er een vuurtje, een liedje voor het slapen gaan… om daarna samen te genieten van de dag, de sterren en de rust.

Thuis kennis maken met Tantra?

Klik op de button en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.