Mijn seks bleek niet stuk

Op mijn 24e had ik al twee langere relaties achter de rug: één van drie en één van vijf jaar. In beide had ik na verloop van tijd geen zin meer in seks. Terwijl ik wél van mijn geliefde hield.

Lag het aan mij?
In de korte periodes waarin ik vrijgezel was, voelde ik me een volop seksueel wezen. Mijn seks was zeker niet stuk.

Lag het dan aan mijn relaties?
Toen ik in 2004 mijn huidige geliefde Jeroen ontmoette – wist ik onmiddellijk: ‘dit is ‘m!’

Maar na twee jaar zat ik seksueel weer net zo op slot als eerst. Bovendien hadden we een stevig knipperlichtpatroon ontwikkeld. Al na een paar maanden ging het voor de eerste keer uit. En weer aan. En weer uit…

Dat een relatie zó moeilijk en zó pijnlijk kan zijn: dat had niemand me verteld!

Gelukkig zijn we allebei nieuwsgierige types en gingen we op onderzoek uit. We wilden echt heel graag samen zijn. Hoe konden we de wonden helen die aan deze destructieve patronen en blokkades ten grondslag liggen?

In 2007 belandden we bij het Centrum voor Tantra en we waren perplex hoe Tantra ons hele leven verrijkte. Zo veel echtheid, avontuur en diepte: hier wilden we alles over leren.

Intimiteit op vele lagen

Maar zelfs toen we dieper doordrongen op het pad, alsmaar meer liefde, verbinding en intimiteit ervoeren – en er uiteindelijk zelf les in gingen geven – was het met onze seksualiteit nog niet heel florissant gesteld.

Dat veranderde toen we een aantal eenvoudige principes gingen toepassen op ons vrijen.

Inmiddels zijn we bijna 20 jaar samen en vrijen we steeds meer zonder dat er iets moet. Gewoon omdat ons lijf het wil – en niet omdat ons hoofd het dicteert.

We zijn intiemer met elkaar. Vriendelijker. Veel speelser. We zijn leukere ouders voor ons kind. Betere buren. Fijnere collega’s.

Niet dat we elkaar nooit meer eens goed zat zijn, trouwens. Zeker wel. Maar we nemen het allemaal niet meer zo serieus als het schuurt en rommelt.

In een Avond vol Aandacht maak je kennis met een paar van die principes die ik heb geleerd op het avontuurlijke pad. Ik leer je wat je direct thuis toe kunt passen. Of Tantra nou helemaal jullie ding blijkt te zijn, of niet.

Over intimiteit &
waarom ik lesgeef in Tantra:

Ardhaneswara - Atelier Aandacht
'Ardhaneswara' (Shakti & Shiva) door Marije

Tantra gaat over het hele leven

Hoewel veel mensen Tantra ontdekken op het moment dat ze nieuwsgierig zijn naar of vastlopen in seksualiteit, gaat Tantra over zo veel meer. Tantra gaat over het héle leven. Al je ervaringen dieper toelaten. En we zijn nou eenmaal het grootste deel van de dag niet aan het vrijen;-) 

Door Tantra ben ik bijvoorbeeld opnieuw aan het schilderen geraakt. Ik heb de kunstacademie gedaan, maar daarna zeker tien jaar lang geen kwast meer aangeraakt. Nu is kunst maken opnieuw onderdeel van mijn leven. Onder de naam Atelier Aandacht schilder ik oude Tantrische goden en godinnen voor de urban yogi’s van nu. Kijk maar eens hier:-) 

Ik ben blij en dankbaar om de wereld een klein beetje mooier te maken, door les te geven in Tantra én via mijn kwast en doek.

X Marije

Zelf thuis Tantra ervaren?

Download m’n gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.