Search
Close this search box.

Hoe om te gaan met 'Nee'?

Eén staat in vuur en vlam, de ander heeft geen zin in seks. Wat heb je nodig om samen in verbinding te blijven?

Ik heb heel lang gedacht dat er iets mis met mij was, als ik geen zin had in seks. Dit is wat ik ook vaak hoor van vele honderden stellen die ik heb mogen begeleiden. Als het stokt in seksualiteit, lijkt het probleem vaak bij haar te liggen. Want ja; híj wil wel. En zij niet. Of zij heeft wel héél veel tijd nodig om een beetje op te warmen. 

Dit is natuurlijk gegeneraliseerd: soms is het precies andersom. En in homoseksuele relaties zie ik vaak precies hetzelfde grote verschil in seksuele verlangens. En hoe ontmoet je elkaar dan?
 
In deze podcast spreken we over dit fenomeen van (meestal haar) NEE. Een nee dat zij gaat voelen, zodra er ook maar een beetje seksuele energie gaat stromen. Een nee die maakt dat die stroom soms pijnlijk abrupt wordt afgebroken, met verwijdering en schuldgevoelens tot gevolg.
 
Na lang ploeteren, hebben Jeroen en ik geleerd om in verbinding te blijven, óók als er een NEE is. Hoe? Luister hieronder naar ons gesprek.
 

Beluister ‘Hoe ga je om met ‘Nee’ in seks?’

In deze podcast noem ik onze training ‘a Meeting of Two Oceans’.
Hierin begeleiden
 we acht stellen vier maanden lang intensief op hun pad naar stromende, volwassen seksualiteit.

Thuis kennismaken met Tantra?

Download onze gratis partner oefening ‘Brandstof voor jullie Relatie’ (25 min.) en ontdek samen de weldaad van Tantra.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.