Search
Close this search box.

Over je grenzen: hoe voel en respecteer je ze?

Deze episode van de Avond vol Aandacht podcast gaat over grenzen. Een belangrijk onderwerp, zéker als je Tantra gaat beoefenen. Want we kennen helaas maar al te goed de verhalen van mensen die in Tantra retraites onder druk over hun grenzen zijn gegaan. Heel akelig, want hier kan je behoorlijk veel spanning door krijgen in je lichaam. Terwijl: als je Tantra beoefent, is het idee nou juist dat je vrijer en opener wordt!

Niet alleen in Tantra is het belangrijk om je grenzen te kunnen voelen en ze te respecteren. We kunnen ze soms óók in het dagelijks leven heel makkelijk onze grenzen uit het oog verliezen. Bijvoorbeeld in ons werk, in contact met onze familie of in onze liefdesrelaties. Het leven kan erg veeleisend zijn, en hard werken is de norm in onze samenleving.

Het contact met andere mensen is zo belangrijk voor ons; soms zijn we net iets té bereid om onszelf wat aan de kant te schuiven. Gewoon zodat we maar in contact kunnen blijven met de ander.

Voor een tijdje is dat meestal geen probleem; soms doe je wat water bij de wijn. Maar, als je te lang je grenzen niet respecteert, dan vind je jezelf misschien op een gegeven moment uitgeput terug; ondergewaardeerd en met weinig zelfrespect…

 

Beluister m’n podcast over Grenzen

Ik nam deze podcast op speciaal voor degenen die het, net als ik, nog niet zo makkelijk vinden om een heldere lijn te trekken. Of die samenleven met een geliefde die dat niet zo makkelijk vindt.
Ik hoop dat je er wat aan hebt! Vergeet niet jezelf te abonneren;-)

Liefs, Marije

Samen met je geliefde kennismaken met Tantra?

Verras jezelf en je partner met een verdieping in jullie relatie: boek een privé sessie onder begeleiding van een van de ervaren vrouwen uit ons team. 

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.