Ik maak me zorgen over de Aarde...

‘En hoe ga ik om met mijn oordelen over de mensen die haar verwoesten?’

Ik wilde al een tijd een podcast opnemen over hoe wij mensen omgaan met de aarde. Maar ik durfde niet. Want dit is nou typisch één van die onderwerpen, waarbij mensen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan: iets wat de laatste jaren steeds meer lijkt te gebeuren.

Maar onlangs ontving ik een prachtige mail, van Lize, die al een tijdje het pad van Tantra bewandelt. Ze schrijft onder andere:

‘…Ik vind het heel lastig om me te verhouden tot wat de mens de natuur, de aarde aandoet. Het maakt me boos, doet me pijn, roept verdriet op. En, wat denk ik heel interessant is: ik verdeel de wereld vaak in ‘De Slechteriken’ (de milieuvervuilers) en ‘De Goeden’. Ik schaar mezelf altijd onder de goeden en kan me zo moeilijk verplaatsen in ‘De Slechteriken’. Ik denk dat ik hierdoor vaak vastloop in frustratie en dat dit in de weg staat van meer doen voor de aarde… ‘

Deze uitnodiging had ik nodig om me net over de streep te trekken en tóch de podcast hieronder op te nemen. Ik hoop dat hij behulpzaam is – zelfs al voel je je misschien helemaal geen milieu activist. Want: oordelen hebben we allemaal, nietwaar?

Beluister de AvA podcast 

In deze episode probeer ik de volgende vragen te beantwoorden:

  • Bestaan slechte mensen echt? 
  • De Aarde is ons thuis,we zijn bloedafhankelijk van haar. Hoe kan het dat we haar toch verwoesten?
  • Wat te doen met de oordelen die we nou eenmaal hebben over (het gedrag van) andere mensen?
  • Wat kunnen we doen als we sombere of scherpe gevoelens krijgen?

 

Ik hoop dat je iets hebt aan deze episode. Als je vragen hebt of mij eens wilt horen over een specifiek onderwerp: voel je alsjeblieft vrij om contact met me op te nemen!

Thuis kennismaken met Tantra?

Download onze gratis partner oefening ‘Brandstof voor jullie Relatie’ (25 min.) en ontdek samen de weldaad van Tantra.

Download onze gratis Partner Oefening

En ervaar thuis samen
de weldaad van Tantra.