Over Aanraking

In Tantra houden we ons bezig met ‘ja’ zeggen. ‘Ja’ tegen alles wat we ervaren. ‘Ja’ tegen hoe we geraakt worden door het leven.

Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van ons leven. Of je nou veel vrijt of nooit. En daarom zijn we – in tegenstelling tot veel andere spirituele paden – ook geïnteresseerd in seksualiteit. Want jongens, wat roept dat veel in ons op!

Er is geen plek waar we onszelf en een ander zo intiem kunnen ontmoeten als in seks. En er is ook geen plek waar we verder van onszelf en anderen vandaan kunnen raken, als in seks.

Maar hoewel we in Tantra altijd werken met onze seksuele energie, gaat het over zo veel meer dan ‘de daad’.

Mocht je denken dat je in Tantra leert hoe je goede massages geeft met happy endings… dan ga ik je teleurstellen. Of geruststellen – het is maar vanaf welke plek je komt:-) Want dit is niet waar we ons mee bezig houden.

Maar wat doen we dan wel, als we elkaar aanraken in Tantra?

Adinda, Avond vol Aandacht

Beluister de Podcast:

Jeroen & Marije | intieme Tantra trainingen om je relatie te laten bloeien

Eerste hulp bij Aanraken

Soms zijn we, als we worden aangeraakt meer met onze aandacht bij onze partner, dan dat we nog kunnen voelen in ons eigen lichaam.

We zijn voortdurend aan het aftasten: wat moet ik doen om OK te zijn? Vaak denken we dat we onze partner moeten ‘matchen’; dat we hetzelfde zouden moeten voelen. Dezelfde mate van seksuele opwinding bijvoorbeeld.

Daardoor kunnen we onszelf heel onvrij gaan voelen. En vooral ook: ver weg bij onszelf.

In Tantra oefenen we om ‘eenvoudig’ te ontspannen; ook als we samen zijn met onze geliefde. Dat klinkt logisch en eenvoudig, maar blijkt niet altijd zo vanzelfsprekend.

In een Avond vol Aandacht privé sessie besteden we hier heel veel aandacht aan: hoe kan jij ‘bij jezelf’ blijven, terwijl je ook met je geliefde bent? 

Zo kan je verbinding én vrijheid ervaren in je liefdesrelatie.

Thuis kennis maken met Tantra?

Klik op de button en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.