DAKINI DAGEN
Voor Vrije Vrouwen

Wie ben jij, als je je niet meer aanpast?

Iedere Dakini Dag zullen we ons bezig houden met onze sensualiteit en het vrij laten stromen van onze vitale levenskracht. Met alleen vrouwen.

Als we onszelf vrij laten zijn, zal het leven ons vanzelf allerlei ervaringen brengen. Ervaringen van nabijheid, woede, sensualiteit, verdriet, schoonheid, vreugde en ontroering. Als we ‘ja’ zeggen tegen al die ervaringen, kunnen we de volle diepte en rijkdom van het leven ervaren. Dit is hoe we groeien en rijpen; een groot verlangen van ons hart.

We zullen ons ook bezig houden met alles wat onze vrije stroom in de weg zit, want er is vast een goede reden waarom je energie soms niet vrij stroomt.

Zo heb je hopelijk niet alleen een mooie of inspirerende ervaring tijdens een Dakini Dag. Het is mijn verlangen dat je je ook vrijer zult voelen in je dagelijks leven; op je werk, in je gezin. Dat jouw vrijheid ook het contact met je geliefde, je kinderen, je vriendinnen en je collega’s aanraakt.

Over het Programma

Tantra beoefenen met alleen vrouwen

Tijdens de Dakini Dagen verleiden we onze eigen innerlijke monnik. Je weet wel; dat grijze mannetje -of vrouwtje- daarbinnen dat je vertelt wie je wel of niet zou mogen zijn.

Die interne autoriteit houdt jou liever binnen de veilige, maar saaie kloostermuren…
Maar wie zegt dat je moet luisteren?

In dit veld van Dakini’s ben je vrij om je eigen, unieke kleur aan te nemen. Hier word je waarde niet afgemeten aan de vorm van je borsten, de successen in je carrière, je politieke meningen of diploma’s. Je laat je rol als geliefde, vrouw of moeder ‘van’ voor een paar uur los. Hier hoef je voor niemand te zorgen en nergens aan te voldoen. Je bent eenvoudigweg vrouw onder vrouwen.

In deze veilige bedding gebruiken we Tantrische technieken om onszelf te bevrijden van de imprint van vrouw-zijn van onze – door vervormde mannelijkheid gedomineerde – maatschappij. Dit brengt een ontspanning, opening en gevoeligheid die ik persoonlijk niet ken uit samenkomsten waar ook mannen deel van uitmaken. 

We zullen onder andere experimenteren met aanraken en adem. Er zal ook ruimte zijn om te delen en voor persoonlijk onderzoek. Iedere Dakini Dag zal je in elk geval mediteren, lichaamswerk doen en een vorm van zelfonderzoek. Je houdt alsmaar zelf de regie.

Wat zijn Dakini’s?

Dakini’s kwamen in de wereld op het moment dat Tantra samensmolt met het Boeddhisme. Een grote revolutie in een tijd waarin het Boeddhisme dogmatisch en elitair was geworden; monniken hadden hun kloosters gevuld met schatten en hun hoofden met kennis.

Dakini’s zijn wijze, wilde, vrije, onaangepaste wezens. Nog steeds gaan er verhalen rond hoe Dakini’s de geleerde monniken verleidden om hun veilige ommuurde kloosters te verlaten, om in de velden en de wouden te de goddelijkheid van het echte leven te ervaren.

Hun wilde, juicy zintuiglijkheid bleek een snellere weg naar verlichting dan de stoffige geschriften… en was bovendien een heel wat aantrekkelijker pad om te bewandelen!

Er zijn veel prachtige afbeeldingen van Dakini’s gemaakt; een teken van groot respect voor het vrouwelijke. En dan niet alleen voor die éne vorm van het vrouwelijke die we in onze maatschappij zo verheerlijken. Ja, soms worden Dakini’s afgebeeld als jonge vrouwen, met een gespierd, mooi lijf. Maar net zo vaak hebben ze lange grijze haren en hangende borsten waar vele baby’s uit gedronken hebben. 

Deze vrije, wijze vrouwen zonder schaamte of zelfbeperking, zijn een geweldig rolmodel voor vrouwen van nu!

Voor wie is deze mini-retraite?

Deze Tantra dag is voor vrouwen die:

– hun relatie met zichzelf hun vrouwelijkheid verder te verdiepen en te verstevigen

– andere gelijkgestemde vrouwen willen ontmoeten

– los willen komen van alle beperkende boodschappen over vrouw-zijn die de over je heen zijn gestort

– vertrouwen willen krijgen in hun innerlijke wijsheid

– contact willen maken met hun rauwe, wilde kant

– haar vrije stroom willen (leren) volgen

– een hele middag tijd voor zichzelf willen

Praktisch

Deze dagen zijn met Marije, in Amsterdam Noord. 

Komende data: 13 mei & 9 september 2023, 13 januari & 2 maart 2024.

Tijden: het programma is van 13:00 tot 17:30 uur. Je bent welkom vanaf 12:30 uur. Er staat thee voor je klaar. Na het programma ruimen we met z’n allen op – tot uiterlijk 18:00 uur. Het adres: het Centrum voor Tantra, Amsterdam Noord.

Deelname: Je kunt iedere dag los volgen en ze sluiten ook op elkaar aan.

De prijs voor deze middag is €76,- (inclusief 21% BTW)

Voor wie? De Dakini Dagen zijn bedoeld voor vrouwen met enige ervaring met Tantra of ander spiritueel werk. Het is vooral belangrijk dat je jezelf kunt dragen, ook bij intensere ervaringen.

Wat deelneemsters zeggen:

Podcast: 'Over Schaamte'

Tijdens de Dakini Dagen oefenen we om vrij te zijn. Schaamte speelt soms een grote, beperkende rol in onze vrijheid. Zo groot dat het in Tantra wel eens de ‘anti-vitale’ kracht wordt genoemd.

Deze podcast beluisteren is een goede voorbereiding op een Dakini Dag!

Direct thuis de weldaad van Tantra ervaren?

Laat je naam en emailadres achter en ontvang de gratis partner meditatie ‘Brandstof voor jullie Relatie’ direct in je inbox.

Veelgestelde vragen

Deze Dakini Dagen zijn een vervolg op onze privé sessies (mannen: er komt ook iets voor jullie!). Daar sluiten deze dagen op aan. Maar er komen ook regelmatig vrouwen met geen of juist veel meer ervaring in Tantra.

Deze middagen roepen soms intense gevoelens op, en dat vraagt dat je jezelf daarin kunt dragen. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld dat je mild voor jezelf (en de andere vrouwen) blijft, ook als er lastige gevoelens zijn. En dat je ons erbij durft te roepen voor steun als dat fijn is.

Het helpt als je enigszins bekend bent met spiritueel werk, zelfontwikkeling, adem- of ander lichaamswerk. Maar ook voor deze dagen geldt dat je nooit iets hoeft te doen wat je niet werkelijk zelf ook zou willen. Je kunt altijd even pauze nemen.

Twijfel je, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. Maar ga vooral ook niet te veel knarsen over je ‘geschiktheid’. Als je over de Dakini Dag leest, en je voelt een ‘JA’ in je lijf, zit je zeer waarschijnlijk gewoon goed. 

Iedereen doet deze dag op een manier die comfortabel voelt. Je bent van harte welkom, ook als je pijntjes en gedoetjes hebt, of ongesteld bent. Als je wat vaker wil liggen of niet lekker zit op een meditatiekussen, kijken we wat er nodig is om het je gemakkelijk te maken. Hoe meer je kunt ontspannen, hoe rijker deze dag.

Heel leuk! Je geeft haar een middag voor zichzelf cadeau; een oase in haar ongetwijfeld drukke bestaan. Als het per ongeluk echt niks blijkt te zijn voor haar, neem dan (tijdig!) contact met ons op.

Staat je vraag er niet bij? Kijk dan hier.